سازمان بهداشت جهانی روز پنجشنبه با اشاره به ریشه کن شدن بیماری ابولا در کشور لیبریا، رسما پایان شیوع این بیماری در کشورهای غرب آفریقا که تاکنون یازده هزار و 300 قربانی برجای گذاشته است، را اعلام کرد.
پیش از این کشورهای گینه و سیرالئون اعلام کرده بودند که ظرف 42 روز گذشته هیچ مورد جدیدی از بیماری ابولا در این دو کشور دیده نشده است.
کشور انگلیس تاکنون برای ریشه کن کردن بیماری ابولا در کشور سیرالئون, کمک هایی به ارزش 427 میلیون پوند متعهد شده است.
'جاستین گرین' وزیر توسعه بین الملل انگلیس روز پنجشنبه گفت: عاری شدن غرب آفریقا از بیماری ابولا که با کمک جامعه بین الملل و پس از دو سال تلاش صورت گرفت، یک نقطه عطف بسیار مهم برای این منطقه بشمار می آید.
وی با تشکر از صدها تن از نیروهای درمانی، نظامی و نیروهای داوطلب انگلیسی که در این دوره زمانی برای مقابله با گسترش ابولا به سیرالئون رفته بودند، گفت: این تلاش ها سبب نجات جان هزاران نفر در غرب آفریقا شده است.
وزیر توسعه بین الملل انگلیس همچنین گفت که لندن همچنان متعهد به ارایه کمک هایی به ارزش 240 میلیون پوند به کشور سیرالئون در ظرف دو سال آینده شده است.
بیماری ابولا یک بیماری ویروسی است که با ورود این ویروس به بدن علایمی مانند تب، ضعف شدید، درد عضلانی، سردرد و گلودرد بروز می کند و معمولاً بعد از مدت کوتاهی، تهوع، استفراغ، اسهال، بثورات پوستی، اختلال عملکرد کبد و کلیه و حتی در بعضی موارد خونریزی داخلی و خارجی نیز به دنبال علایم و نشانه های اولیه بروز می کند و وضعیت بیمار به شدت رو به وخامت می رود.
به گزارش ایرنا، ویروس ابولا از راه تماس فرد مبتلا به آن با افراد دیگر منتقل می شود و 25 تا 90 درصد مبتلایان به این ویروس جان خود را از دست می دهند.
به گزارش سازمان جهانی بهداشت، از دسامبر سال 2013 تاکنون حدود 28 هزار و 500 نفر به ابولا مبتلا شده اند و 11 هزار و 300 نفر جان خود را در سه کشور گینه، لیبریا و سیرالئون ازدست داده اند.