دکتر محمد حسبی،در حاشیه همایش سراسری پزشکی ورزشی در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: بیماری کبد چرب غیر الکلی، مشکل شایعی است که با رسوب بیش از حد چربی در پارانشیم کبد مشخص می شود.
وی شیوه زندگی کم تحرک، رژیم های غیراصولی، کاهش وزن و مصرف غذاهای پرکالری، چرب، فست فودها و نوشابه های قندی را از جمله علل ابتلا به بیماری کبد چرب غیرالکلی عنوان کرد.
حسبی خاطرنشان کرد: کبد چرب آغاز طیفی از بیماری ها است که در صورت پیشرفت می تواند به مشکلات مهلک فیبروز و سیروز کبدی منجر شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: حدود پنج درصد از موارد ابتلا به کبد چرب در معرض پیشرفت این بیماری قرار می گیرند اما تغییرات بافتی رخ داده در کبد با درمان به موقع در بیشتر موارد برگشت پذیر است.
وی محور اصلی درمان را تغییر در شیوه زندگی عنوان کرد و گفت: در موارد مقاوم گاهی نیاز به دارودرمانی وجود دارد اما با کاهش اصولی وزن و با استفاده از ورزش و رژیم غذایی می توان چربی انباشته شده در کبد را در مبتلایان چاق و یا دارای اضافه وزن کاهش داد.
این متخصص پزشکی ورزشی اظهار کرد: مطالعات نشان داده است که انجام 30 دقیقه ورزش دو بار در هفته و کاهش وزن می تواند چربی انباشته در کبد را کاهش دهد.
حسبی ادامه داد: البته میزان حداقل مقدار فعالیت ورزشی هوازی که برای حفظ سلامت پیشنهاد می شود 150 دقیقه در هفته است و برای کاهش وزن به مقادیر بیشتری نیاز است.
وی افزود: در بررسی تاثیر تمرینات مقاومتی بر مبتلایان به کبد چرب مشخص شده است که این گونه تمرینات نیز ممکن است در کاهش چربی کبد، بهبود اکسیداسیون چربی و کنترل قند خون این بیماران موثر باشند.
این متخصص پزشکی خاطرنشان کرد که با اصلاح شیوه زندگی شامل ورزش کافی و تغذیه سالم می توان موارد ابتلا به کبد چرب را کاهش داد و سیر پیشرفت بیماری را در مبتلایان متوقف کرد و حتی برگشت داد.
دومین همایش سراسری پزشکی ورزشی که 23 دی ماه در مرکز بین المللی همایش های رازی آغاز به کار کرد، تا روز جمعه 25 دی ادامه دارد.