راه اندازی آزمایش 21 ژنی جهت تمایز بیماران سرطانی نیازمند به شیمی درمانی
دکتر رضوان اسمعیلی عضو هیات علمی پژوهشکده سرطان سینه در خصوص کاربرد آزمایش مذکور گفت: امروزه در جهان روش های آزمایشگاهی متعددی در جهت شخصی کردن درمان در بیماران سرطانی در حال ابداع و گسترش است.
وی افزود: برخی از این آزمایش ها به منظور تمایز بیماران نیازمند و غیر نیازمند به شیمی درمانی راه اندازی شده و با انجام آنها می توان بخش قابل توجهی از بیماران را از شیمی درمانی های غیر ضروری و آثار سوء آنها معاف کرده و بعلاوه صرفه جویی اقتصادی چشمگیری در حوزه درمان به عمل آورد.
اسمعیلی مدیر گروه پژوهشی پروتئین های نوترکیب، در ادامه تصریح کرد: یکی از مهمترین این آزمایش ها تست 21 ژنی است که قادر است خطر عود بیماری در مبتلایان به سرطان سینه را اندازه گیری کرده و بر اساس آن امکان انتخاب شیمی درمانی یا هورمون درمانی را برای بیماران فراهم کرد.
وی اضافه کرد :این آزمایش تنها در کشور امریکا قابل انجام است و تمامی نمونه ها از سرتاسر دنیا به صورت تک قطبی در آن کشور و در یک آزمایشگاه بررسی می شوند و نتایج برای مراکز درخواست کننده ارسال می شود.
مدیر پروژه آزمایش 21 زنی در پژوهشکده سرطان سینه افزود: با توجه به هزینه بالای انجام این تست در خارج از کشور و همچنین وقت گیر بودن ارسال نمونه و با توجه به تحریم های موجود، این مرکز فوق تخصصی اقدام به سرمایه گذاری جهت راه اندازی و اعتبار سنجی این آزمایش نموده است.
وی ادامه داد:با تلاش های انجام گرفته توسط متخصصان این پژوهشکده، مراحل راه اندازی این آزمایش به پایان رسیده و در حال حاضر منتظر اعتبارسنجی آن تحت نظارت آزمایشگاه مرجع سلامت است .
اسمعیلی در پایان تصریح کرد: بدیهی است که در صورت تایید این روش در کشور علاوه بر سهولت دسترسی بیماران، صرفه جویی قابل توجهی متوجه سیستم درمانی کشورخواهد شد.