باروری ابرها قابلیت رفع آلودگی هوا را ندارد

مهندس مهدی جوادیان‌زاده با بیان اینکه در هیچ جایی از دنیا از باروری ابرها با هدف کاهش ریزگردها و آلودگی هوا استفاده نمی‌شود، افزود: مهم‌ترین نقش و عملکرد باروری ابرها در کاهش یا افزایش میزان بارندگی، کاهش مه و جلوگیری از ایجاد تگرگ و در اهداف بارورسازی ابرها بحث آلودگی هوا و مقابله با ریزگردها مطرح نشده است.

وی درباره بی‌تاثیری باروری ابرها در کاهش میزان آلودگی هوا تصریح کرد: در زمان آلودگی هوا ابری وجود ندارد و به علت نبود شرایط مساعد برای بارش وارونگی هوا اتفاق می‌افتد. در زمانی که ابری در هوا وجود نداشته باشد قاعدتا باروری ابرها نیز منتفی است

در زمان آلودگی هوا ابری وجود ندارد و به علت نبود شرایط مساعد برای بارش وارونگی هوا اتفاق می‌افتد.

جوادیان‌زاده با تاکید بر اینکه وجود سامانه بارشی یکی از شرط‌ های باروری ابرها است، ادامه داد: این تکنولوژی برای تشدید بارش است. به عبارت دیگر باید سامانه مناسب بارشی وجود داشته باشد تا با باروری ابرها تشدید شود.

رئیس مرکز ملی تحقیقات و مطالعات باروری ابرها در پاسخ به اینکه در روزهای ابری و بارندگی چرا ازاین تکنولوژی استفاده نشده است تا به تسریع رفع آلودگی هوا کمک کند، گفت: اگر در زمان آلوده بودن هوا ، ابر مناسب بر فراز آسمان قرار گیرد شاید در این صورت بتوان با تشدید بارش به کمک باروری ابرها تا حدودی در کاهش میزان آلودگی هوا موثر بود اما با توجه به محدودیت منابع اعتباری نمی‌توانیم تا پایان سال در تهران از باروری ابرها برای تشدید بارندگی‌ها استفاده کنیم.

وی افزود: بنابراین تکنولوژی باروری ابرها به دلیل محدودیت هایی که دارد بیشتر برای تقویت منابع آبی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

جوادیان زاده در درمورد راهکارهای رفع آلودگی هوا تصریح کرد: درتمام دنیا راهکارهای زیادی برای رفع آلودگی هوا  به نتیجه رسیده است .در واقع دنیا انواع روش های مدیریتی و سخت افزاری را به کار گرفته و ما نیز بایداز آن تجریبات استفاده کنیم و این کار پیچیده ای نیست.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا