نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

اولین نشست تخصصی علم اطلاعات و دانش شناسی برگزار شد

 مصطفی امینی دبیر این نشست تخصصی گفت:  از ابتدای سال 1394 نشست هایی در کتابخانه عمومی حسینیه ارشاد برگزار کرده ایم؛ در فصل بهار 6 نشست با محوریت علم اطلاعات و فلسفه؛ فصل تابستان 6 نشست با موضوع علم اطلاعات و فناوری، فصل پاییز 7 نشست درباره علم اطلاعات و اقتصاد و فصل زمستان را نیز به علم اطلاعات و نوآفرینی اختصاص داده ایم. علم اطلاعات و نوآفرینی مقدمه یک سری فعالیت ها و کارهایی است که ما در سال 1395 انجام خواهیم داد.

وی افزود: نشست های فصل زمستان عبارت هستند از: علم اطلاعات و نوآوری باز؛ علم اطلاعات و محتوای کاربر محور؛ علم اطلاعات و محتوای تقاضا محور؛ علم اطلاعات و شبکه یادگیری؛ علم اطلاعات و تحلیل رفتار کاربر و علم اطلاعات و تجارت محتوا محور.

امینی خاطر نشان کرد: در این نشست ها از کسب و کاری که مصداق واقعی موضوع نشست است دعوت کرده و سعی می کنیم از دو زاویه مختلف به بحث اطلاعات نگاه کنیم: یکی از نگاه صاحبان آن کسب و کار؛ که اطلاعات و محتوا در کسب و کارشان چه نقشی دارد؟ و استادی نیز از درون رشته علم اطلاعات و دانش شناسی که به طور خاص به موضوع اطلاعات و چگونگی بهره برداری از آن می پردازند.

دکتر طیبه شهمیرزادی عضو هیأت علمی سازمان تحقیقات کشاورزی در باره علم اطلاعات، گفت: علم اطلاعات به ماهيت اطلاعات، فرايند انتقال اطلاعات، موجوديت‌هاي اطلاعاتي، ويژگي‌ها و رفتار اطلاعات و نيروهاي حاكم بر جريان اطلاعات مي‌پردازد. اين علم هم داراي جنبه نظري است و هم مهارت‌هاي عملي را در خود دارد.

وی افزود: كاركردهاي آن نیز با استفاده از فناوري اطلاعات ميسر مي‌شود و شامل توليد، فراهم‌آوري، سازماندهی، ذخیره و بازیابی، اشاعه، دسترسي، ارزیابی، بهره‌گيري، و مديريت اطلاعات است. در نوآوری باز، اطلاعات میان فعالان کسب و کار و شرکت‌ها مبادله می‌شود و منابع اطلاعاتی هر یک در اختیار دیگری قرار می‌گیرد. به عبارت دیگر، یک شرکت به تنهایی تلاش نمی‌کند تا ایده‌های جدیدی را خلق کند بلکه در پی استفاده از ایده‌های داخلی و خارجی به شیوهٔ مطلوب است تا از این طریق بتواند ریسک‌ها و هزینه‌ها را مدیریت نموده و به روند پیشرفت‌های فنی خود سرعت ببخشد.

عضو هیأت علمی سازمان تحقیقات کشاورزی درتعریف  نوآوری باز عنوان کرد: نوآوری باز در واقع » استفاده هدفمند از جریان‌های داخلی و خارجی دانش برای افزایش سرعت نوآوری داخلی و گسترش بازار برای استفاده خارجی از نوآوری « تعریف شده است و منافع زیادی به شرکت‌های فعال در این زمینه ارائه می‌دهد از جمله: کاهش هزینه تحقیق و توسعه؛ پتانسیل بهبود در بهره‌وری توسعه؛ مشارکت مشتریان در فرایند توسعه؛ افزایش دقت برای تحقیقات بازار و مشتریان هدف؛ هم‌افزایی بین نوآوری داخلی و خارجی و پتانسیل برای بازاریابی شبکه‌ای. نوآوري باز به معنی ارتباط برقرار کردن با منابع بیرونی، به منظور توسعه نوآوري درونی است. در این‌گونه نوآوري‌ها با تمرکز به ارتباط و توسعه (C&D)به جاي تحقیق و توسعه(R&D) می‌توان با برقراري ارتباط با مشتریان، بر روي منابع بیرونی سرمایه‌گذاري کرد و از دانش و اطلاعات آن‌ها براي خلق ایده‌هاي نوآورانه بهره گرفت، تا بدین طریق به سرعت و کیفیت بالاتري در نوآوري دست یافت.

شهمیرزادی تصریح کرد: نوع نگاه به مالكيت فكري در دنيايي كه انتشار شتابان دانش از ويژگي‌هاي آن است به شدت دگرگون مي‌شود. از پيامدهاي نوآوري باز اين است كه شركت‌ها بايد سوخت و ساز دانشي (Metabolism of knowledge) يا همان سرعت‌شان را در دست‌يابي، هضم و به‌كارگيري دانش افزايش دهند. شركت‌ها نمي‌توانند دانش خود را ايستا بپندارند و بايد آن را بسيار پويا بدانند. شركت‌ها ديگر نمي‌توانند پيشرفت‌هاي نوآوري خود را روي قفسه انبار كنند تا روزي ارزش آنها نمايان شود. در واقع، شرکت‌هایی که این شیوه از نوآوری را می‌پذیرند ناگزیرند راهی برای انحصاری کردن دانش خود بیابند، مشخص کنند چه اطلاعاتی، به چه میزان و تحت چه شرایطی در اختیار شرکاء قرار گیرد؛ چرا که جریان آزاد دانش این خطر را برای شرکت در پی دارد که تکنولوژی، دانش فنی و اسرار تجاری وی افشا شده و مورد سوءاستفاده دیگران قرار گیرد. وی همچنين به عوامل كليدي موفقيت نوآوري باز اشاره کرد وگفت: توانمندي جذب كه عبارت است از ”توانايى شركت ها براى تشخيص ارزش اطلاعات خارجى جديد، جذب و به كارگيرى آنها“ مورد بحث و بررسي قرار گرفت.

درادامه این نشست مهندس بیکی پور در خصوص  تعریف کلمه«انجام میدیم»گفت: همه‌ی انسان‌ها مجموعه‌ای از مهارت‌ها، توانمندی‌ها و استعدادهایی دارند که می‌توانند با استفاده از آنها خدماتی را تعریف و ارائه دهند که حتما افراد دیگری پیدا می‌شوند که بخواهند مبلغی را پرداخت کنند تا از آن خدمات بهره‌مند شوند "انجام میدم" بستری را فراهم کرده تا همه‌ افراد در هر نقطه از ایران بتوانند مهارت‌ها و توانمندی‌های خودشان را شناسایی و تقویت کنند و آنها را در قالب مجموعه‌ای از خدمات ارائه بدهند.

وی افزود: در حقیقت "انجام میدم" ویترینی است برای ارائه‌ این بسته‌های خدمات. به این شکل هم خیلی‌ها می‌توانند گام‌های اول در مسیر کسب درآمد و یا راه‌اندازی کسب‌وکار مستقل خودشان را راحت‌تر بردارند یا این که با تقویت مهارت‌ها و رزومه‌ی کاری شان، مسیر موفقیت کاری را راحت‌تر و سریع‌تر طی کنند، و از طرف دیگر هم حالا خیلی‌ها می‌توانند راحت‌تر و سریع‌تر به خدماتی که نیاز دارند یا به همکاران مستعد جدید، دسترسی داشته باشند. شرکت‌ها می‌توانند کسب و کارهای جانبی خود را  جهت تأمین نقدینگی و توسعه‌ فعالیت‌هایشان با استفاده از برون سپاری فعالیت‌هایی نظیر تولید محتوا، برنامه نویسی، بازاریابی و تبلیغات به راحتی و با کم‌ترین هزینه راه‌اندازی کنند.

بیکی پور عنوان کرد: همچنین مازاد توان تولید نیروهای تولیدی و خدماتی شرکت‌ها نیز می‌تواند از طریق ارائه و فروش در «انجام میدم» و دسترسی راحت‌تر به بازار، به جریان‌های درآمدی جانبی شرکت‌ها تبدیل گردد. ایشان با پخش چند کلیپ توضیحات کاملی را نیز ارائه دادند.

 

 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل