اکرم طاهری، نماینده کانون پتنت در دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره فعالیتهای این کانون اظهار کرد: پتنت یک حق انحصاری است که توسط مراجع قانونی به مخترعان داده میشود تا بتوانند از منافع اختراع خود در یک دوره زمانی مشخص و در یک مکان جغرافیایی خاص محافظت کنند. حق انحصاری تنها به ازای افشای اختراع با جزئیات کافی اعطا میشود. بنا بر رتبه بندی موسسات معتبر جهان، پتنتهای ثبت شده در هر کشور بعنوان شاخصی برای رشد صنعت و سطح فناوری مطرح میشود.
وی افزود: علاوه بر این، پتنتها منابع مهمی از اطلاعات حقوقی و تجاری در بسیاری از کشورها هستند و بعنوان ابزاری برای توسعه سریعتر فناوری و پیشرفت اقتصادی بکار میروند. با توجه به این مطالب و در راستای یکی از اهداف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از جمله ارتقای ارتباط «دانش» با «صنعت» و «جامعه»، اقتدار ملی، تولید ثروت و افزایش کیفیت زندگی مردم از طریق افزایش توانمندیهای فناوری و نوآوری در کشور، کانون پتنت ایران تحت حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت گستردهای دارد.
طاهری درباره نحوه حمایت کانون پتنت ایران عنوان کرد: کانون جهت تشویق و حمایت از فناوران و محققان، از پتنتهای خارجی آنها در ادارات معتبر ثبت اختراع، به میزان 90 درصد حمایت به عمل می آورد. در این خصوص کانون پتنت با برگزاری کارگاههای آموزشی برای نمایندگان دفاتر مالکیت فکری دانشگاهها و مراکز آموزش عالی، گامهای موثری را برداشته است.
به گزارش ایسنا،نماینده کانون پتنت در دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: فعالیت این نمایندگی در دانشگاه امیرکبیر از شهریور ماه امسال آغاز شد. این دفتر ضمن آگاهی بخشی به محققان دانشگاه، با انتشار پوستر و مطالب ارائه شده توسط کانون پتنت در سطح دانشگاه و همچنین ضمن درج حمایتهای کانون در ماهنامه دانشگاه در هفته پژوهش، در سایت رسمی دانشگاه نیز اطلاع رسانی کرده و تاکنون موفق به درج هفت درخواست پتنت در سامانه کانون پتنت ایران شده که از میان آنها یک مورد نیز موفق به دریافت حمایت 90 درصدی کانون شده است.
No tags for this post.