محمدرضا قاسمی مجری طرح در گفتوگو با ایسنا با اشاره به جزئیات این دستگاه گفت: این دستگاه به منظور اسکن و نمایش تصاویر شبیه سازی شده زیر زمین عرضه شده است.
وی با تاکید بر این که تاکنون دستگاههایی در این زمینه تولید شده است، اظهار داشت: در دستگاه بومی شده مشکلات موجود در این دستگاهها رفع شده است.
قاسمی دشوار بودن آنالیز دادهها را از جمله مشکلات موجود در نمونههای خارجی نام برد و یادآور شد: این محدودیت باعث شد تا افرادی که دارای دانش کم در این حوزه بودند، قادر به آنالیز دادهها نباشند و کاربرد دستگاه تنها در کنار افراد متخصص میسر بود.
وی اضافه کرد: در دستگاه ساخته شده در کشور تنظیمات و آنالیزها به صورت اتوماتیک است و دادههای خروجی این دستگاه قابل فهم برای اپراتورهای غیر متخصص نیز هست. این امر موجب شده آموزش و بهره برداری از دستگاه کاهش یابد.
این محقق، قیمت تمام شده این دستگاه را یک دوم نمونههای خارجی ذکر کرد و افزود: در این مطالعات 3 نسل از این دستگاهها را تولید کردیم که رزولوشن سومین نسل از این دستگاه 100 برابر نمونه آلمانی است.
وی با تاکید بر این که این دستگاه در کلاس دستگاههای صحرایی طراحی و ساخته شده است، گفت: دستگاه اسکن زمین قابل نصب بر روی خودرو و قابل حمل از سوی اپراتور است به این صورت که با حرکت دادن دستگاه بر روی زمین، دستگاه از طریق امواج اقدام به اسکن زمین میکند.
قاسمی ادامه داد: همزمان با اسکن، تصاویر به صورت زنده برای اپراتور نمایش داده میشود.
مجری طرح با تاکید بر این که این دستگاه قادر به اسکن زمین تا عمق 47 متری است یادآور شد: برای کاربردهای خاص چون اکتشافات نفتی امکان اسکن در اعماق بیشتر زمین فراهم است.
قاسمی با اشاره به کاربردهای این دستگاه اظهار داشت: از این دستگاه در حوزه آب و فاضلاب برای کشف شیرهای برنجی و دریچههای گمشده که یکی از معضلات شرکتهای آب و فاضلاب است، استفاده میشود.
وی به کاربردهای دستگاه اسکن زمین در حوزه نفت و گاز اشاره کرد و یادآور شد: این دستگاه برای بررسی لولههای نفتی و کشف انشعابات غیر قانونی از خطوط نفت قابل استفاده است.
قاسمی اکتشافات معدنی را از دیگر کاربردهای این دستگاه ذکر کرد و ادامه داد: بر روی این دستگاه گزینهای برای تشخیص و هشدار گازهای سمی و خطرناک در حوزههای فاضلاب و معادن نصب شده است.
No tags for this post.