دکتر محمود فتوحی روز یکشنبه در آیین تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه صنعتی شریف پیشرفت های علمی ایران در 30 سال اخیر را موجب مباهات و سربلندی کشورمان در جهان دانست و گفت: رشد فزاینده علم در کشور چنان بوده که مورد تایید کشورهای پیشرفته نیز قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: شرایط کنونی کشور در زمینه رشد علمی به حدی اوج گرفته که فرآیندهای تعریف شده در روند سیاستگذاری حرکت علمی نسبت به گذشته باید به طور ریشه ای و بنیادین بازنگری شود.
وی ادامه داد: برای موفقیت در مسیر ایجاد تمدن جدید ایرانی- اسلامی و دستیابی به پیشرفت باید 3 جریان حیاتی در حرکت علمی کشور و به ویژه دانشگاه های برتر ایجاد شود که نهادینه شدن فرهنگ پژوهش یکی از این شروط اساسی است.
فتوحی خاطرنشان کرد: باتوجه به ویژگی ذاتی علم که دائما گریز به جلو دارد و پویا است باید ساختارهای دانشگاه های ما از یک تغییر و تحول جدی برخوردار شود و در این رویکرد باید به آموزش و پژوهش به عنوان دو بال حرکت علمی و مکمل یکدیگر نگریسته شود.
وی ایجاد رشته های تخصصی چند رشته ای را سومین شرط پیشرفت علمی توصیف کرد و گفت: یک دانشگاه پویا امروزه در مرزهای دانش چند جنبه ای قدم برمی دارد و این دانشگاه باید تعاملات منطقه ای و جهانی در زمینه تولید علم را مدنظر داشته باشد.
وی از تصویب دو رشته جدید بایو انفورماتیک و اقتصاد انرژی در جلسه هفته گذشته شورای دانشگاه صنعتی شریف خبر داد.
فتوحی همچنین ارتقای کیفیت در تراز بین المللی و ایجاد دوره های بین رشته ای، ارتقای سطح همکاری های علمی منطقه ای و بین المللی، توسعه برنامه های پسادکتری، بهبود فرآیندها و سازوکارهای ثبت اختراعات و حفاظت از مالکیت فکری را از رویکردهای جدی دانشگاه صنعتی شریف در حوزه پژوهش برشمرد.
مراسم معرفی و تجلیل از پژوهشگران برتر سال 94 دانشگاه صنعتی شریف با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، دکتر سعید سهراب پور قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، رییس، معاونان و استادان صنعتی شریف برگزار شد.