سیستم هشدار دهنده علایم راهنمایی و رانندگی به صورت صوتی و تصویری از جمله طرح هایی است که توسط محققان این دانشگاه طراحی و ساخته شده است.
این سیستم دو قسمت فرستنده(روی علایم مهم رانندگی قرار می گیرد) و گیرنده(درون کابین خودرو نصب می شود) دارد؛ با نزدیک شدن خودرو به فاصله تقریبا 80 متری علامت، کد آن توسط گیرنده دریافت و صدا و تصویر مربوطه به آن کد پخش و نمایش داده می شود.
راننده نیز در مواقعی که ماشین های بزرگ جلوی دیدش را گرفته یا تابلو پوشیده از برف باشد، می تواند بدون آنکه نیاز به خواندن تابلو داشته باشد اطلاعات آن را دریافت کند.
این سیستم می تواند در صنعت ساخت تابلو های راهنمایی و رانندگی و شرکت های خودروسازی مورد استفاده قرار گیرد.
دستگاهی که سرعت باد را اندازه می گیرد
طراحی و ساخت دستگاه اندازه گیری سرعت و جهت وزش باد از دیگر طرح های این دانشگاه است. در این طرح با استفاده از یک حسگر(As5045) و ریز کنترلگر(AVR) وزش باد اندازه گیری می شود. سرعت وزش باد نیز توسط یک شفت انکودر اندازه گیری می شود. مقادیر به دست آمده در هر 15 دقیقه به صورت خودکار توسط ریز کنترلگر برای پردازش های بعدی ثبت می شوند.
همچنین با استفاده از سلول های خورشیدی می توان از این محصول برای اندازه گیری و ثبت سرعت و جهت باد به صورت خودکار در تمامی نقاط کشور برای امکان سنجی احداث نیروگاه های بادی استفاده کرد.این محصول در ایستگاه های هواشناسی نیز کاربرد زیادی دارد.
رباتی که منبع صدا را تشخیص و ضبط می کند
طراحی و ساخت رباتی با قابلیت ضبط سه بعدی صدا و چرخش به سمت منبع صدا از دیگر دستاوردهای محققان این دانشگاه است.این ربات طراحی شده دو میکروفن دارد که هر یک درموقعیت پرده های گوش یک انسان بالغ نسبت به یکدیگر قرار گرفته اند.
این امر ضبط صدا را به صورت سه بعدی امکان پذیر می کند. اگر دکمه چرخش به سمت منبع صوت فعال باشد. ربات با مقایسه شدت صوت دریافتی از میکروفن ها به سمت میکروفنی که صدای قویتری دارد می چرخد و این گردش تا زمانی که شدت صدای دریافتی از دو میکروفن تقریبا برابر شود ادامه می یابد.
این ربات در کارخانه های ساخت اسباب بازی، در سیستم های نظامی و استراق سمع و همین طور برای ضبط صدای استاد در برنامه های آموزشی مناسب است زیرا به آموزنده این احساس را می دهد که استاد واقعا در اتاق او حضور دارد. این امر باعث می شود تا آموزنده دیرتر دچار خستگی شود.
تولید انرژی الکتریکی از امواج الکترو مغناطیسی
در این طرح نوآورانه محققان این دانشگاه انرژی امواج الکترو مغناطیسی فضای اطراف به انرژی برق تبدیل می شود. این امواج همه روزه در تمام ساعت شبانه روز در فضای اطراف ما وجود دارند. با جمع آوری آنها توسط آنتن های طراحی شده و مدارهای مرتبط ، این امواج به انرژی الکتریکی تبدیل می شوند.
هرچند استفاده از این امواج برای تولید انرژی بهره کمی دارد اما باز هم می تواند بخشی از نیازهای کوچک ما را پوشش دهد. به عنوان مثال در مکان های دور دست از منطقه شهری که باتری تلفن همراه یا چراغ قوه نیاز به شارژ دارد، می توان از این نوع منبع انرژی استفاده کرد.
تولید برق رایگان و تامین برق خودروهای برقی از جمله کاربردهای این طرح است. همچنین می توان از تولید این برق برای زمانی که خورشید در دسترس نیست استفاده کرد. به عنوان مثال می توان در قطب شمال و جنوب که هر شش ماه شب است انرژی شفق و فلق را توسط این مدارهای ساخته شده به دام انداخت.
طراحی و ساخت ماکت خانه هوشمند
امروزه کنترل خودکار لوازم خانگی مورد توجه قرار گرفته است. محققان این دانشگاه این بار موفق به طراحی و ساخت ماکت خانه هوشمند شدند. در این ماکت هنگام وجود گاز یا دود آژیر حسگر گاز یا دود نواخته می شود.
در این طرح سعی شده است تا با کنترل پرده و تعداد دیودهای نور افشان فعال، میزان روشنایی مورد نظر تامین شود. همچنین میزان دمای درون خانه نیز به طور خودکار حوالی دمای مورد نظر نگهداشته می شود.
این ماکت در تمامی خانه ها، اداره ها، شرکت ها قابل استفاده است و باعث صرفه جویی در مصرف برق وگاز می شود.
کنترل از راه دور با استفاده از پیامک
این سیستم طراحی شده نیز 4 قسمت ماژولGSM(برای دریافت پیامک)، میکروکنترلر (برای خواندن و پردازش پیامک های دریافتی و صدور فرمان های مورد نیاز)، مدار تنظیم کننده ولتاژ (برای تامین ولتاژ ثابت مورد نیاز )مدار و نمایشگر کریستال مایع 2 در 16 کاراکتری( برای نشان دادن وضعیت مدار) دارد.
گسترش و توسعه خطوط تلفن همراه و نیز نفوذ بسیار بالای این وسیله در کشور باعث شده است که کنترل سیستم های صنعتی، کشاورزی و لوازم خانگی از طریق خطوط تلفن همراه گزینه بسیار مناسبی باشد و نیاز زیادی به این وسیله در داخل کشور احساس شود بنابراین در این طرح از میکروکنترل ATMEGA8و ماژولGSMبه شمارهSIM900Aبه همراه یک نمایشگر کریستال مایع 2 در 16 استفاده شده است.
مهمترین کاربرد این وسیله در کشاورزی مانند کنترل چاه های آب و دما و رطوبت گلخانه ها و … همچنین استفاده به جای در بازکن و کلید است.
No tags for this post.