دکتر حمیدرضا طیبی امروز، 16 دی ماه، در آیین دهمین گردهمایی سراسری معاونان پشتیبانی واحدها، پژوهشگاهها، پژوهشکدهها، سازمانها، مراکز و پارکهای علم و فناوری تابعه جهاد دانشگاهی، که در محل سالن شورای سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: جهاددانشگاهی الگوسازی توان مدیریتی کشور در زمینههای علمی و فرهنگی را عامل اصلی پیشرفت میداند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهداف کاری جهاددانشگاهی عنوان کرد: هدف ما در دوره جدید این است که سهم جهاد در توسعه و پیشرفت کشور و الگوسازی را بیشتر کنیم؛ انقلاب اسلامی باید در نهایت طرح الگوی مدیریتی خود را ارایه کند و در این راستا ما وظیفه داریم نهایت تلاش خود را داشته باشیم
طیبی ادامه داد: ما در این راستا برنامه پنجم توسعه جهاد دانشگاهی را آماده کردهایم تا فعالیتهای شاخصی در این زمینه داشته باشد. اغلب واحدهای ما در زمینههای کاری به ویژه در حوزه پژوهش فناوری فعالیت های قابل قبولی داشته اند.
رییس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه وظیفه معاونت پشتیبانی این نهاد، ایجاد شرایط برای اجرای برنامههاست، اظهار کرد: ما برای افزایش بودجه نیاز به همکاری بین واحدها با دفتر مرکزی و معاونت هماهنگی و مجلس داریم. با توجه به اینکه زمینههای کاری واحدها مشخص شده، میتوان با نمایندگان در این خصوص صحبت کرد که بودجه افزایش یابد و منابع جهاددانشگاهی را مستقیما به این سازمان بدهند.
وی با اشاره به دیدار مدیران جهاد دانشگاهی با مقام معظم رهبری گفت: ایشان در این دیدار تاکید کردند که جهاددانشگاهی باید در نقشه جامع علمی کشور جایگاه خود را مشخص کند. براساس رهنمود ایشان ما این جایگاهیابی و ایفای نقش را در شورای راهبردی نقشه جامع علمی کشور انجام دادیم که در سال گذشته ضوابط آن تصویب شد.
رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه در این شورا هفت ماموریت کلی به جهاددانشگاهی واگذار شده است، عنوان کرد: این ماموریتها در حوزه فرهنگ، پژوهش و فناوری، آموزش و توسعه اشتغال و کارآفرینی است.
طیبی خاطرنشان کرد: امروز سازمانها نیز از این که توسعه کشور باید ماموریتمحور باشد استقبال کردهاند. در حال حاضر برای برخی از بندهای نقشه جامع علمی کشور سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور پذیرفته که به ما ماموریت دهد.
رییس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: همچنین پیشنهاد شکلگیری یک نهاد ملی پژوهش و فناوری در این نقشه ارایه شده که زیر نظر جهاد دانشگاهی اداره شود. به نظر ما در هیات امنای این نهاد باید سطحی از مسئولین حضور داشته باشند که فعالیت آنها کارگشا باشند؛ اساسنامه پیشنهادی این نهاد نیز آماده شده است.
وی اظهار کرد: جهاد دانشگاهی بنا را بر شناسایی نیازها گذاشته و به دنبال منابع میرود. متاسفانه این فرایند بسیار زمانبر است؛ اگر سیستم به گونهای باشد که نظام به ما ماموریت و منابع واگذار کند بسیار بهتر خواهد بود.
طیبی با اشاره به دیگر پیشنهادات نقشه جامع علمی کشور افزود: پیشنهاد دیگر، ایجاد چند برند از سوی جهاد دانشگاهی بود که البته هنوز این موضوع پیشرفت زیادی نداشته است. امروز متاسفانه سرعت کار در معاونتها پایین است و روند اجرای کار در دفتر مرکزی به کندی پیش میرود.
وی تاکید کرد: امروزه جهاد دانشگاهی موقعیت ویژهای بین مردم و مسئولین داشته که باید آن را ارتقا دهیم.
No tags for this post.