چای ترش دشمن فشار و چربی خون
چای ترش با خواص منحصر به فرد خود باعث کاهش فشار و چربی خون به عنوان شایعترین امراض میشود و در نتیجه انسان با مصرف آن عمری طولانیتر خواهد داشت. خستگی یک روز سخت را هیچ چیز جز به قول مادر بزرگها یک چای قند پهلو البته از نوع ترش، رفع نمیکند. در خانه ما ایرانیها چای جزو لاینفک زندگی است و روزانه شاید دو یا سه بار آن را دم کنیم، اما باید مراقب قندهای پهلوی چای بود تا با مصرف زیاد آنها دندان ها، فشار خون و قند خون خود را نامتعادل نکنیم.
چای انواع مختلفی دارد که از آن جمله میتوان به چای سیاه، چای سفید، چای قرمز و مانند آنها اشاره کرد اما آنچه که چای ترش را متمایز از سایر چایها کرده خواص فراوان آن است اگر چه سایر چایها نیز خصوصیات خود را دارند اما به قول معروف هرگلی بوی خود را دارد و بوییدن خواص گل چای ترش نیز خالی از حکمت نیست.
ترشی این گیاه به دلیل وجود اسید سیتریک و ویتامین C آن است که از مهمترین خواص این گیاه محسوب میشود، این گیاه به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان و مقدار زیادی از آنتوسیانین ضد چربی خون و کاهش فشارخون و ضد سرطان نیز شناخته شده است. از خصوصیات ظاهری این گیاه میتوان به بوتههای یک ساله آن که ارتفاع دو تا سه متر دارند اشاره کرد همچنین این گیاه دارای کاسبرگهای قرمز و برگهای پهن سه تا پنج وجهی سبز مایل به زرد است.
یکی از فروشندگان داروهای گیاهی زاهدان در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: چای قرمز یا ترش به دلیل ترکیبات مفیدی که دارد سبب کاهش فشارخون میشود.
زهرا صیادی ادامه داد: همچنین این چای به دلیل دارا بودن انواع ویتامینها میتواند قند خون را کنترل و موجب تمدد اعصاب و جریان بهتر خون شود.
رضا رونده کارشناس گیاهان دارویی گفت: به چای ترش، چای مکه یا چای قرمز هم میگویند که این چای با چای سفید، سبز و سیاه هم خانواده نیست. وی ادامه داد: معروفیت اصلی این چای ترکیبی در آن است که سبب کاهش فشارخون شده و همچنین میتواند قند خون را کنترل کرده، موجب تمدد اعصاب، جریان بهتر خون و از حرارت کبد بکاهد و به دلیل داشتن ویتامین C نیز باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود.
وی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که چای قرمز حاوی مادهای است که میتواند از جذب کربوهیدرات بکاهد اما نمیتواند به تنهایی باعث لاغری شود بلکه این چای در کنار رژیم غذایی و تحرک مناسب میتواند یک نوشیدنی رژیمی و کم کالری باشد. این کارشناس گیاهان دارویی گفت: چای ترش یا چای قرمز از کاسبرگ گیاهی خاص تهیه شده و در بسیاری از مناطق دنیا به صورت نوشیدنی گرم یا سرد مصرف میشود. یک پزشک تغذیه نیز اظهار داشت: چای قرمز یا چای ترش در نقاط مختلف دنیا با نامهای متفاوتی خوانده میشود که یکی از مهمترین خواص آن شباهت ترکیبات آن با انسولین است و به همین دلیل این گیاه خواص ضد دیابتی نیز دارد.
محمودرضا حیدری گفت: دانههای این گیاه نیز غنی از چربی و پروتئین است و دم کرده برگ این گیاه منبعی غنی از آهن و مس به وجود میآورد. وی افزود: نکته مهم آن که زنان باردار، شیرده، افرادی که قصد بارداری دارند، کسانی که از قرص ضدبارداری استفاده میکنند و زنان یائسهای که تحت هورمون درمانی هستند باید با نظر پزشک از این چای استفاده کنند زیرا این چای سطح استروژن بدن را تغییر میدهد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین افرادی که قند و فشار خون پایینی دارند باید در مصرف این نوشیدنی احتیاط کنند تا دچار رخوت و سستی نشوند.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: چای ترش یا همان چای مکی و قرمز گیاهی است که عمدتا در نقاط مختلف دنیا و همچنین ایران به ویژه سیستان و بلوچستان کشت میشود.
علیرضا مبارکی ادامه داد: این گیاه سرشار از آهن، مس، اسید سیتریک، آنتوسیانین، فلاونوئیدها و ویتامین C است. وی بیان کرد: این چای برخلاف چای معمولی که دفعکننده آهن است و توصیه میشود بعد از غذا میل نشود به دلیل دارا بودن آهن توصیه میشود همواره استفاده شود. وی اظهار داشت: از دیگر اثرات مطلوب این چای میتوان به پایین آوردن چربی خون و فشار خون اشاره کرد و همچنین این گیاه به دلیل سرشار بودن از آنتی اکسیدانها ضد پیری نیز شناخته شده است.
به گزارش فرهنگ نیوز ؛ معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زاهدان افزود: همچنین در طب سنتی از این چای به عنوان نشاط آور، آرام بخش و داشتن اثرات مطلوب بر کبد و صفرا یاد شده است. وی ادامه داد: در مطالعات مختلف نشان داده این گیاه فشارخون افراد دیابتی را کاهش میدهد اما از نظر علمی اثراتش بر کاهش قندخون هنوز ثابت نشده است.
وی با بیان اینکه مصرف چای ترش هیچ محدودیتی ندارد توصیه کرد: افراد در طول روز۵۰ گرم این گیاه را در یک لیوان آب جوش ریخته و بعد از چند دقیقه دم کشیدن میل کنند و از دم کردن این چای به صورت چای معمولی خوداری کنند زیرا در این صورت احتمال از بین رفتن ویتامین این گیاه وجود دارد.
No tags for this post.