نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

انجام موفقیت آمیز لایه نشانی کاتالیست پلاتین در سازمان پژوهشهای علمی

 سیداحمد مظفری عضو هیات علمی پژوهشکده فناوری های شیمیایی این سازمان اظهار داشت: پیل سوختی یک ابزار الکتروشیمیایی با کارایی بالا برای تبدیل مستقیم انرژی شیمیایی موجود در سوخت به الکتریسیته از طریق یک واکنش شیمیایی با اکسیژن و یا یک اکسیدانت دیگر است.

وی افزود: پیل سوختی الکترولیت پلیمری که گاهی پیل سوختی غشاء تبادل پروتون نیز نامیده می شود، در مقایسه با سایر پیل های سوختی از دانسیته توان بالا و مزیت وزن و حجم پائین بهره می برد.
مظفری با اشاره به اینکه الکترودهای پوشیده شده با ذرات پلاتین با خواص الکتروکاتالیستی به مثابه قلب پیل سوختی، مسئولیت تبادلات الکترونی را بر عهده دارند گفت: از آنجا که لایه الکتروکاتالیستی پلاتین نقش بسیار مهمی در کارایی پیل سوختی ایفا می کند، بنابراین در این پروژه تهیه این لایه مورد مطالعه و بررسی قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: لایه ای از نانوذرات پلاتین بر روی سطح کاغذ کربنی اصلاح شده با کربن ولکان با استفاده از روش الکتروشیمیایی ولتامتری چرخه ای با تعداد چرخه های مختلف پوشش داده شد و میزان بارگذاری پلاتین بر روی سطح به ترتیب با روش های EDX‎ و ICP‎ مورد ارزیابی قرار گرفت.
مظفری در خصوص نتایج حاصل از اجرای طرح گفت: نتایج ارزیابی های الکتروشیمیایی لایه الکتروکاتالیست پلاتین تهیه شده بیانگر فعالیت الکتروکاتالیستی مناسب آن در مقایسه با سایر نتایج منتشر شده در مقالات است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل