سینا پرس :مردم بومی عمدتا به بخشی از جوامع بشری گفته میشود که هنوز بر پایه دانش و سبک زندگی سنتی گذران عمر میکنند. معمولا در جوامع بومی آهنگ توسعه کندتر از جوامع دیگر است. علت این کندی آن است که عموما جوامع بومی بر پایه یافتهها و دانش سنتی خود و همچنین برقراری تعادل بین داشتهها و نیازهای جامعه شان راه توسعه را پیش میگیرند. به نوعی میتوان گفت که جوامع بومی به پایداری توسعه بیش از سایر جوامع توجه میکنند. توجه جوامع بومی به منابع طبیعی به عنوان مهمترین اهرم توسعه، باعث شده تا مجامع علمی جهان امروزه توجه بیشتری به دانش بومی نشان دهند. روز 9 اوت (آگوست) مصادف با 18 مرداد ماه به عنوان روز جهانی مردم بومی شناخته میشود.
در این راستا سازمان ملل سال ۲۰۱۴ را به عنوان سال بین المللی کشاورزی خانوادگی نامگذاری کرد. این سازمان با بیان اینکه حدود ۵۰۰ میلیون مزرعه خانوادگی که بیش از ۲ میلیارد انسان روی آن کار می کنند، نقش کلیدی در تولید و مصرف غذا در جهان دارا هستند، امسال ( سال ۲۰۱۴) را سال بین المللی کشت وکشاورزی خانوادگی نامید.
از طرف دیگر، این یک فرصت برای تشویق کاهش گرسنگی جهانی و تغییر از "ایمنی غذا" و ارتقای آن به " ایمنی تغذیه همگانی" است. جنبش برای کاهش فقر غذایی در جهان به شدت وابسته به غلات مانند گندم و برنج است که کالری بدن را تامین می کند.اما افزایش کالری به تنهایی کافی نیست و رژیم های غذایی بهتر و سالم تر برای بهبود تغذیه نیاز است.
No tags for this post.