گزارش تصویری و تحلیل فنی بنای باستانی قریه كورائیم
این بنای تاریخی امروزه در وسط قبرستانی قدیمی مربوط به دوران اسلامی و قرن 6 هجری بنا شده است. سنگ قبرهایی متعلق به همان زمان نیز در این قبرستان به چشم میخورد .
ساختمان بقعه در حال حاضر نیمه ویران و در حال نابود شدن است. سبك بنا نشان می دهد كه تاریخ ساخت آن مربوط به اواخر دوران مغول و قرن هفتم هجری قمری است .
بقعه کوراییم شامل بنای چهارگوشی است كه هر ضلع آن 5 متر درازا دارد . بر فراز بنا، گنبد آجری كوچكی قرار دارد كه از وضعیت مناسبی برخوردار نیست .
این بنای تاریخی امروزه در وسط قبرستانی قدیمی مربوط به دوران اسلامی و قرن 6 هجری بنا شده است.
در قسمت شمالی بنا، سر در كوچكی با طاق فروریخته قرار دارد كه ورودی آن به پهنای 80 و ارتفاع 150 سانتی متر است . این در ،در حال حاضر بر سر جای خود قرار نگرفته و از پرده ای جهت پوشش استفاده کرده اند در بالای آن نیز فرورفتگی قرار گرفته با توجه به نمونه های مشابه در سایر بناها به احتمال بسیار زیاد محل قرار گرفتن کتیبه ای بوده است که امروزه از بین رفته یا از این محل منتقل شده است . چوبی که به عنوان نعل درگاه در بالای ورودی استفاده شده به وسیله ملات گچ در جای خود محکم شده است .
فرم ایوان ورودی مستطیل شکل است که در یکی از جرزهای آن کرسی چینی آجری قابل مشاهده است و در داخل جرزهای کناری طاقچه ای تعبیه گردیده است، سردر آن با چفت پنج و هفت تند شکل گرفته است و در زیر آن سه طاقچه قرار گرفته است .
قسمت های مختلفی از بنا طی سال های اخیر مرمت شده است که از آن جمله می توان به طاق ایوان ورودی اشاره کرد . این طاق بر اثر آسیب های وارده ، تخریب شده بود، ولی در جهت ساخت دوباره طاقچه هایی که در زیر بخش ایوان قرار گرفته ، به شکل صحیحی مورد مرمت قرار نگرفته است .
از سایر بخش های مرمت شده چند رج ریخته شده فضای گنبد و همچنین پوشش بیرونی گنبد می توان اشاره کرد .
بنای باستانی روستای كورائیم در تاریخ 6/10/1347 به شماره 826 در فهرست بناهای تاریخی ایران به ثبت رسیده است .
گزارش تصویری و تحلیل فنی : احسان محمدحسینی – فاطمه کردی
No tags for this post.