حرکت فناوری های مرتبط با رباتیک پزشکی در کشور به سمت توسعه پیش می رود

به گزارش مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، فرزام فرهمند دارنده گرنت پژوهشی رباتیک پزشکی از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری (بنیاد ملی علم ایران) اظهار کرد: رباتیک پزشکی حوزه وسیعی از فناوری های جدید است که در خدمت پیشگیری، تشخیص، درمان و توانبخشی جامعه قرار می گیرد و در آن با استفاده از روش های جدید همچون حسگری و پردازش برای بهبود فرآیندهای متداول پزشکی بهره گرفته می شود.
فرهمند در ادامه با بیان اینکه رباتیک پزشکی در دنیا حوزه ‎ای رو به گسترش است گفت: کشور ما نیز مراکز مختلف فعالیت های تحقیقاتی در این زمینه انجام می دهند که این فعالیت ها در برخی حوزه ها نیز دستیابی به محصولاتی را منجر شده است که در خدمت جامعه پزشکی است، بخشی دیگر نیز در مرحله توسعه و اجرایی شدن هستند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف درباره گرنت پژوهشی رباتیک پزشکی بیان کرد: با حمایتی که صندوق حمایت از پژوهشگران با اعطای این گرنت پژوهشی در حوزه رباتیک پزشکی کرد، در راستای بهبود زیرساخت هایی در این حوزه همچون تجهیز آزمایشگاه، فعال کردن پروژه های محوری، ترویج و گسترش این فناوری از جمله انتشار مجله بین المللی علمی این حوزه توسط دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران اقدام کردیم.
وی با بیان تصریح کرد: همچنین حمایت از پروژه های متعدد ارشد و دکتری و مطالعه گسترده درباره مجموعه فعالیت هایی که در زمینه فناوری های مرتبط با این حوزه انجام شده، از دیگر اقداماتی است که انجام دادیم، مطالعه اخیر به منظور شناسایی نقاط ضعف و قوت این حوزه انجام شد تا حوزه هایی را که مغفول مانده اند، با دعوت گروه ها فعال کنیم. در واقع در نظر داریم با شناسایی وضعیت فعلی برای رسیدن به نقطه مطلوب برنامه ریزی کنیم.
فرهمند خاطرنشان کرد: در بسیاری از حوزه های رباتیک پزشکی همچون سیستم های راهبری جراحی، در بخش توانبخشی محصولات در کشور به تجاری سازی رسیدند، در حوزه هایی همانند تجهیزات توان افزا فعالیت های ارزشمندی انجام شده است همچنین حوزه هایی وجود دارند که هنوز فاصله بسیاری برای رسیدن به دانش آن داریم. فناوری های رباتیک پزشکی با توجه به پتانسیل های آن آینده پزشکی را متحول می کند.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا