تاثیر طوفانهای استوایی بر چرخه غذایی
کارشناسان بر این باورند کشورهای جزیرهای در منطقه غرب اقیانوس آرام بیش ازحد معمول از این طوفانهای استوایی مهیب آسیب میبینند.
«توماس مارلر»، یکی از کارشناسان این مطالعه گفت: کشورهای جزیرهای این منطقه بیش از دیگر کشورها در معرض طوفانهای استوایی قرار دارند و بیشترین اثرات مخرب این طوفان متوجه ساکنان مناطق ساحلی است.
در این بررسی چندین جزیره از فیلیپین مورد مطالعه قرار گرفتند. همچنین این تحقیق شامل چند مورد زیستگاه طبیعی حاوی خاکهای متفاوت بوده که از گونههای گیاهی معمولی حمایت میکنند.
این مطالعه نشان میدهد چندین روش وجود دارد که طوفانهای استوایی چرخه غذایی را از طریق اکوسیستم مختل میکند. به طور مثال برگزدایی برگهای سبز یکی از شایعترین واکنشهای جنگلها به تخریب طوفان استوایی است. زیرا این برگها قادر نیستند پیش از جدا شدن از درختان فرآیند طبیعی فرسوده شدن را پشت سر بگذارند. به این ترتیب وضعیت تغذیهای گیاهان به طور موقت کاهش یافته و لایههای تغذیهای سطحی در جنگل موقتا افزایش مییابد.
به گزارش ایسنا، علاوه بر این بسیاری از برگهای گیاهان با وزش باد خشک میشوند اما به طور کامل روند پیری را طی نمیکنند. در واکنش به این وضعیت مواد غذایی موجود در بخشهای آسیب دیده برگها آنها را وادار میسازد که برای مدت زمان طولانی از درخت به طور معلق باقی بمانند و در نتیجه وارد فرآیند چرخه غذایی خاک نمیشوند. تمام این تغییرات ناشی از طوفانها روند متعادل و معمول زنجیره غذایی را دگرگون کرده و در نتیجه میتواند به گونههای مختلف جانداران صدمه بزند.
No tags for this post.