محققان دانشگاه کیس وسترن با همکاری پژوهشگران دانشگاه دارتمونت نشان دادند که اگر پوسته یک نوع ویروس رایج گیاهی به درون ریه فرد بیمار وارد شود یا به رحم و پستان بیمار دارای سرطان تزریق شود موجب تحریک سیستم ایمنی بدن شده به طوری که بدن به مقابله با تومور پرداخته و از سوی دیگر بدن در مقابل ایجاد تومورهای بعدی مقاوم میشود.
دانشمندان این پروژه به آزمایش این ایده 100 ساله پرداختند ایدهای که در آن واکسیناسیون درجا (In Situ) نامیده میشود. در این روش، چیزی داخل تومور تزریق شده که موجب به هم زدن موانع اثربخشی سیستم ایمنی بدن میشود. با این کار سیستم دفاعی بدن بر علیه تومور سرطانی عمل میکند.
این گروه نتایج یافتههای خود را در قالب مقالهای با عنوان "In situ vaccination with cowpea mosaic virus nanoparticles suppresses metastatic cancer" در نشریه Nature Nanotechnology منتشر کردند.نیکول اسینمتز از محققان این پروژه میگوید: «این نانوذرات دارای پوشش ویروسی مانند یک سوئیچ عملکرده و سیستم ایمنی بدن را روشن میکند. با این کار، سیستم ایمنی بدن وجود تومور را تشخیص داده و برعلیه آن اقدام میکند. همچنین این سیستم ایمنی قادر است تومور را به خاطر بسپارد و مانع از تشکیل آن شود.»
استیو فایرینگ از محققان این پروژه میگوید: «این ذرات مثل یک شوک دهنده در بدن بیمار عمل میکنند. تولید آنها بسیار ساده بوده و نیاز به آنتیژن ندارند.»
سیستم ایمنی بدن امکان شناسایی سلولهای غیرطبیعی را دارد و به صورت معمول مانع از بروز سرطان میشود اما زمانی که سلول سرطانی شروع به رشد میکند به گونهای توسعه مییابد که حساسیت سیستم ایمنی را نسبت به خود غیرفعال میکند. با این کار سلول به سادگی امکان رشد پیدا میکند
اما این نانوذرات دارای پوشش پروتئین ویروسی موجب تحریک سیستم ایمنی بدن برعلیه بیماری و تومور میشود. پژوهشگران از این نانوذرات روی موشهای مبتلا به سرطان رحم و پستان استفاده کردند.نتایج نشان داد که سیستم ایمنی برعلیه تومورها بسیج میشوند.
به گزارش مهر، محققان این پروژه معتقدند که این روش به دلیل این که تنها بر بخشی از بدن اعمال میشود اثرات جانبی اندکی داشته و غیرسمی است. این گروه تحقیقاتی به دنبال دلیل این موضوع هستند که چرا این ویروسها میتوانند سیستم ایمنی بدن را برعلیه تومور تحریک کنند.
No tags for this post.