یافتههای میکروبی از هاگها، شکل درخت حیات را عوض میکنند
دانشمندان اعتقاددارند که حدود ۱٫۸ میلیارد سال پیش این بلعیده شدن سرنوشتساز اتفاق افتاده و باعث ایجاد اندامکهای غشادار درون سلولهای یوکاریوتی شده است، وجود این اندامکها در همه سلولهای یوکاریوتی از آمیب گرفته تا گورخر معیار و نشانهای برای خویشاوندی یوکاریوتها است.
محققان یک شاخه جدید از میکروبها را بهوسیله غربالگری DNA در رسوبات پیداکردهاند که به آنها Lokiarchaeota میگویند.. درحالیکه کسی نتوانسته یک سلول از این شاخه را بهطور دقیق شناسایی کند، این شاخه دارای ژنهای ترکیبی شبیه ژنهای درون سلولهای امروزی یوکاریوتی و سلولهای آرکیا، گروه خواهری یوکاریوتها و باکتریها، است. بررسیها پیشنهاد میکند که این سلولها دارای ساختاری پویا و دینامیک هستند که دور باکتری را برای مدتهای زیادی میپوشاند و از آن محافظت میکند.(محققان این ادغامشدگی را با توجیه حلقه حیات بیشتر ترجیح میدهند تا درخت حیات) ادامه آنچه اتفاق میفتد نسبتاً واضحتر است ولی هنوز بهصورت یک معما باقیمانده است.
پاتریک شیلینگ از دانشگاه بریتیش کلمبیا در ونکوور، که در آنجا تاریخ ابتدایی حیات یوکاریوتها را مطالعه میکند، میگوید ” ما همه این اجزای شگفتانگیز را در اختیار نداریم زیرا بخش زیادی از تنوع میکروبی یوکاریوتها هنوز ناشناخته باقیمانده است”. ولی چیزی که دانشمندان یافتهاند به طرز عجیبی شکل قدیمی درخت حیات را که به دانش آموزان یاد میشود را عوض میکند.
امسال ۱۰ امین سالگرد انتشار مقالهای در نشریه میکروبیولوژی یوکاریوتها و سالگردی برای آن درخت حیات موردنظر بود. کتابهای قدیمی یک درخت از یوکاریوتها میکشیدند که در بالا به ۳ قلمرو از موجودات پرسلولی(گیاهان، جانوران و قارچها) تقسیم میشد و یک قلمرو در هم بر هم از موجودات تکسلولی به نام آغازیان. در اواخر ۱۹۸۰، تحقیقات جدید ژنتیکی نشان داد که موجودات تکسلولی شامل قلمروهای بیشتری میشوند و به جز باکتریها، قلمرو آرکیا نیز به تنوع حیات افزوده شد که با باکتریها و یوکاریوتها متفاوتند.
درخت جدیدی که پیشنهاد شده اما تنوع حیات را حتی بسیار بهتر از پیش معرفی میکنند، برای مثال امسال کنسرسیوم اقیانوسها، تنوع زیستی پلانکتونهای دریایی را دوباره معرفی کرد و آنها را در دستهبندیهای جدید گذاشت: SAR, Amoebozoa, Archaeplastida, Excavata و Opisthokonta. اینها دیگر زیرگروههایی کاملا مجزا از یوکاریوتها هستند و مثل سابق در دسته بزرگی به نام آغازیان ردهبندی نمیشوند.
منبع:علمنا
No tags for this post.