افزایش خطر سرطان پستان با رژیم غذایی غربی
گروهی از پزشکان دانشگاه تگزاس در بررسیهای خود دریافتند فروکتوز موجود در مواد قندی، رشد تومورهای سرطانی را به دنبال دارد و به گسترش آنها کمک میکند.
پیش از این نتایج بررسیها حاکی از آن بود که مصرف مواد قندی با ابتلا به چندین نوع سرطان ارتباط دارد. همچنین بین مصرف این مواد و بروز التهاب که خود عامل رشد تومورهای سرطانی است رابطه وجود دارد.
دکتر «لورنزو کوهن» از متخصصان این مطالعه گفت: در بررسی فعلی تاثیر مواد قندی خوراکی روی رشد تومورهای سرطانی پستان در تعدادی موش آزمایشگاهی و مکانیزمهای دخیل در آن مورد مطالعه قرار گرفت.
به گفته کوهن، فروکتوز موجود در مواد قندی در تسهیل بروز سرطان ریه و تولید 12-HETE در تومورهای پستان نقش دارد.
در این مطالعه رژیمهای غذایی حاوی میزان مختلفی از ساکاروز و فروکتوز روی تعدادی موش مورد بررسی قرار گرفت. بین 50 و 58 درصد از موشهایی که رژیم غذایی حاوی ساکاروز دریافت کردند در سن شش ماهگی به تومورهای پستان مبتلا شدند در حالیکه تنها 30 درصد موشهای مصرف کننده رژیم غذایی حاوی مواد نشاستهای در همین سن دچار این بیماری شدند.
همچنین مشاهده شد وجود تومورهای ریوی در موشهایی که رژیم غذاییشان حاوی سطح بالاتری از فروکتوز یا ساکاروز بوده بیشتر است.
به گزارش ایسنا، کوهن افزود: مواد قندی موجب تولید 12-LOX و 12-HETE در سلولهای تومور پستان شده و در نتیجه رشد آنها را به دنبال دارد. هرچند لازم است بررسی شود تاثیر مواد قندی روی رشد تومورها مستقیم یا غیرمستقیم بوده است.