دکتر آخوندزاده روز شنبه در نشست توجیهی بیست و یکمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی افزود: در سالهای آغازین جشنواره کشور به دنبال ترویج پژوهش در حوزههای مختلف از جمله حوزه پزشکی بود.
وی با بیان این که در سالهای ابتدایی سهم پژوهش علوم پزشکی در حوزههایی مثل جراحی بسیار ناچیز بود، اظهار داشت: این در حالی است که در حال حاضر بیشترین میزان تحقیقات در حوزه پزشکی مربوط به بخشهای جراحی میشود و از این رو نیاز بود تا شرایط برگزاری جشنواره رازی تغییر کند.
آخوندزاده ادامه داد: در این راستا با نظر شورای عالی جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی این دوره از جشنواره دستخوش تغییراتی شد که از آن جمله میتوان به تعداد افراد منتخب این جشنواره اشاره کرد.
به گفته وی تا سال گذشته این جشنواره از 48 برگزیده حقیقی تقدیر میکرد ولی امسال با کیفی کردن شاخصهای ارزیابی، 12 محقق حوزه علوم پزشکی معرفی میشوند.
آخوندزاده همچنین یادآور شد: بررسیهای ما نشان داد که بسیاری از افراد شاخص در حوزه علوم پزشکی دارای دستاوردهای علمی بزرگی هستند ولی تمایل به شرکت در جشنواره تحقیقاتی را ندارند. از این رو در این دوره از جشنواره از این دسته از افراد تقدیر به عمل آمد که از آن جمله میتوان به دکتر حسین حسینزاده و دکتر فریدون عزیزی اشاره کنیم.
قائممقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ملاک انتخاب مجلات پزشکی برتر را ضریب تاثیر آنها ذکر کرد و یادآور شد: در این دوره از جشنواره نیز از حامیان پژوهش بخش خصوصی که با بودجههای خود از فعالیتهای پژوهشی حمایت کردهاند، تقدیر به عمل میآید که در سال گذشته «بانک پاسارگاد» به عنوان حامی برگزیده پژوهشی انتخاب شد و در این دوره مرکز چشمپزشکی «نور» که سرمایهگذاریهای عظیمی در مطالعات در حوزه اپیدمیولوژی بیماریهای چشم انجام داده است مورد تقدیر قرار میگیرد.
آخوندزاده همچنین به افزایش جوایز این دوره اشاره کرد و گفت: جوایز دوره بیستم این جشنواره نسبت به دوره نوزدهم 50 درصد افزایش داشت. جوایز بیست و یکمین دوره جشنواره نسبت به سال قبل نیز 25 درصد افزایش یافته است؛ به گونهای که جوایز مالی برگزیدگان در دوره قبل 20 میلیون تومان و در دوره بیست و یکم به 25 میلیون تومان افزایش یافته است.
وی با تأکید بر این که در این جلسه جوایز مالی منتخبین اعطا میشود خاطرنشان کرد: بیست و یکمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی، 28 دی ماه در مرکز همایشهای دانشگاه شهید بهشتی برگزار خواهد شد و با حضور عالیترین مقام وزارت بهداشت لوح تقدیر منتخبین اعطاء خواهد شد.
در این جلسه همچنین دکتر اصغر عبادی دبیر بیست و یکمین جشنواره علوم پزشکی رازی با اشاره به تغییرات ایجاد شده در این دوره از جشنواره گفت: تعداد گروههای منتخب از 9 گروه به سه گروه کاهش یافته است.
وی ادامه داد: در این دوره از جشنواره پرونده 229 محقق مورد پذیرش قرار گرفت که 125 پرونده در حوزه علوم پایه، 67 پرونده در حوزه علوم پزشکی و 37 پرونده در حوزه ابداعات و اختراعات بوده است.
عبادی کسب حداقل اچ ایندکس از سوی محققان را از جمله معیارهای انتخاب محققان برگزیده ذکر کرد و یادآور شد: بر این اساس محقق رتبه اول جشنواره، باید حداقل اچایندکس 18 داشته باشد که این عدد برای رتبه دوم 15 و رتبه سوم 10 در نظر گرفته شده است.
وی با تاکید بر این که در این دوره از جشنواره از 12 برگزیده تقدیر میشود، خاطرنشان کرد: در این جشنواره از 3 نفر رتبه اول، 3 نفر رتبه دوم و 3 نفر رتبه سوم در بخش محققان و دو نفر در گروه جوان محقق و یک نفر در بخش پژوهش برتر تقدیر به عمل میآید.
No tags for this post.