دکتر شاهین آخوندزاده با اشاره به برگزاری بیست و یکمین جشنواره تحقیقاتی علوم پزشکی رازی در روز دوشنبه ۲۸ دی ماه گفت: این دوره از جشنواره یکی از کیفی ترین دوره هاست و به هدف جشنواره که ایجاد موج تحقیق و پژوهش است، توجه شده است.
قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: از آنجا که در بسیاری از گروه های علوم پزشکی سطح تحقیقات پایین بود به همین دلیل برای هر گروه سهمیه ای اختصاص داده می شد و در یک دوره ای برگزیدگان حقیقی ۵ گروه بودند که بعدا به ۱۱ گروه افزایش یافت که نشان دهنده توجه به کمیت بود و نه کیفیت جشنواره.
وی افزود: براساس نظر شورای عالی جشنواره رازی، این دوره از جشنواره، به ۳ گروه علوم بالینی و سلامت، ابداعات و اختراعات و علوم پایه پزشکی تقسیم بندی شد و به جای ۴۸ برگزیده حقیقی، ۱۲ برگزیده حقیقی که هر یک برجستگی های ویژه در سطح ملی دارند انتخاب شدند که همین موجب ارتقا کیفیت جشنواره شد.
به گفته آخوندزاده در گروه علوم بالینی و سلامت دکتر فریدون عزیزی و دکتر اردشیر قوام زاده رتبه اول، دکتر حسین حسین زاده در گروه علوم پایه پزشکی رتبه اول و دکتر مرتضی محمودی بعنوان پژوهشگر برتر انتخاب شدند.
وی با اشاره به ویژگی های خاص برگزیدگان این دوره، گفت: در این دوره از جشنواره علاوه بر افرادی که خود به طور داوطلبانه شرکت کردند ما نیز به طور فعال به جستجوی افراد برتر در تحقیق و پژوهش پرداختیم و از افراد برتر در سطح ملی تقاضا کردیم که CV خود را ارسال کنند تا در جشنواره نیز شرکت کنند.
به گفته قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در این جشنواره علاوه بر برگزیدگان حقیقی، برگزیدگان حقوقی، مراکز تحقیقاتی برتر و نشریات علوم پزشکی برتر که بالاترین Impact Factor (ضریب تاثیر) را دارند نیز حضور دارند.
وی با اشاره به اینکه در برنامه پنجم توسعه باید بخشی از بودجه پژوهش از بخش خصوصی محقق شود، گفت: متاسفانه این امر محقق نشد البته در بخش خصوصی حامی پژوهش، امسال بیمارستان و کلینیک چشم پزشکی نور به دلیل سرمایه گذاری زیادی که در بیماری های اپیدمیولوژیک چشم انجام داده است، اول شد.
آخوندزاده در ادامه به افزایش ۲۵ درصدی جوایز امسال جشنواره رازی نسبت به سال گذشته اشاره کرد گفت: جوایز دوره بیستم جشنواره نسبت به دوره قبل حدود ۵۰ درصد افزایش داشت.
وی با بیان این که در کشور برای یک ورزشکار حدود ۱۰۰ میلیون می دهند گفت: اعتقاد داریم اگر محقق برجسته کشور که در سطح ملی و بین المللی توانایی خاصی دارند باید در حد یک ورزشکار جایزه بگیرند اما توان ما در همین حد است.
به کزارش مهر ، قائم مقام معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: همچنین امسال تعداد داوری ها نسبت به دوره های قبل یک سوم تا یک چهارم کاهش یافت که باعث صرفه جویی در هزینه ها شد. امیدواریم بتوانیم گرنتی را برای دانشگاه های محققین برتر بفرستیم.