مصطفی مصطفی وند روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: طرح ایجاد پاسگاه محیط بانی در تالاب دالان بروجرد بارها مطرح شده ولی به دلیل مکان یابی نادرست و عدم پیگیری ها، همچنان بلاتکلیف است.
وی اظهار کرد: بخش های زیادی از این تالاب به دلیل عدم نظارت و مدیریت مسئولان در تعرض کشاورزان قرار گرفته و در حال نابودی است ولی خوشبختانه با بارندگی های سال زراعی جاری بخش های وسیعی از آن زیر آب رفته و در صورت تداوم بارندگی ها، شاهد احیای آن خواهیم بود.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بروجرد گفت: 81 هکتار از تالاب دالان بروجرد طی صورت جلسه ای از منابع طبیعی به محیط زیست واگذار شده ولی هنوز سندی به نام محیط زیست صادر نشده است.
وی افزود: در صورت واگذاری سند تالاب دالان به محیط زیست، می توان این تالاب را به عنوان منطقه حفاظت شده معرفی کرد.
مصطفی وند اظهار کرد: نهرها و زهکشی های شمال، جنوب و جنوب غربی تالاب به دلیل بارندگی های اخیر و پر آب شدن تالاب نیازمند لایروبی است.
وی افزود: اداره جهاد کشاورزی بروجرد باید نسبت به لایروبی نهرها و زهکشی ها اقدام و از ایجاد زهکشی های جدید جلوگیری کند ولی متاسفانه ادارات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی با حفاظت محیط زیست هماهنگ نیستند.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بروجرد با بیان اینکه هر هکتار تالاب 10 برابر جنگل ارزش اقتصادی و زیست محیطی دارد، گفت: تالاب ها به عنوان سیستم تصفیه طبیعی آب و تهویه هوا عمل می کنند.
وی افزود: تالاب ها به دلیل تنوع بالای گیاهی و زیستی تنها مکانی هستند که پستانداران، آبزیان و پرندگان یکجا در آن جمع می شوند.
مصطفی وند با اشاره به شناسایی حدود 25 گونه پرنده مهاجر، پستاندار و آبزی در تالاب دالان اظهار کرد: احداث پاسگاه محیط بانی در این تالاب با توجه به اهمیت حفظ تالاب ها، تنوع گیاهی و جانوری و احیای این تالاب در اثر بارندگی ها بیش از پیش احساس می شود.
حدود 81 هکتار از 913 هکتار مساحت کل تالاب دالان بروجرد در اختیار محیط زیست است.
این تالاب در مجاورت روستاهای بوریاباف، چگنی کش، کاروانه، کپر جودکی و کیدان در 15 کیلومتری جنوب شرقی بروجرد قرار دارد.