افزایش نگرانی ها در مورد پیامدهای انسانی بزرگترین پدیده ال نینو
ال نینو یکی از چرخه های مشهور آب و هوایی جهان است که هر 2 تا هفت سال یک بار و هنگامی رخ می دهد که آب های قطبی در بخش آمریکای جنوبی اقیانوس آرام گرمتر از حد معمول می شوند.
هوای گرمی که از این آب ها برمی خیزد، موجب تغییر مسیر بادهای اصلی می شود که در سطح کره زمین می وزند. این روند باعث ایجاد ناهنجاری های بزرگی در آب و هوای سراسر سیاره زمین می شود که از جمله آنها می توان به سیلاب های ناگهانی، خشک سالی، قحطی و شیوع بیماری ها اشاره کرد.
یکی از پیامدهای بسیار بد ال نینو، افزایش شدت قحطی در آفریقا است که انتظار می رود در ماه فوریه به اوج خود برسد. برخی از مناطق زمین از جمله دریای کارائیب، آمریکای مرکزی و آمریکای جنوبی نیز طی 6 ماه آینده تحت تاثیر این پدیده قرار خواهند گرفت.
این رخداد آب و هوایی دوره ای که منجر به افزایش جهانی دمای هوا می شود و الگوهای آب و هوایی را به هم می ریزد، یکی از عوامل موثر در افزایش دمای زمین در سال 2015 و ثبت رکورد گرمترین سال بوده است.
دکتر نیک کلینگمن، یکی از محققان دانشگاه ریدینگ معتقد است: از جهتی این ال نینو، شدیدترین نمونه در نوع خود بوده است و البته این موضوع به نحوه اندازه گیری پدیده بستگی دارد؛ در بسیاری از کشورهای گرمسیری شاهد کاهش 20 تا 30 درصدی بارش باران بوده ایم، اندونزی یک خشکسالی بزرگ را تجریه کرد، میزان بارش در فصل بارندگی هندوستان 15 درصد کاهش داشت و میزان بارندگی در برزیل و استرالیا نیز کمتر از حد طبیعی گزارش شده است.
بر اساس اعلام سازمان های امدادرسانی، با توجه به ادامه سیل ها و خشکسالی ها، شدت اثرات پدیده ال نینو نگران کننده است. گفته می شود در حدود 31 میلیون نفر در سراسر آفریقا با قحطی دست و پنجه نرم می کنند. این آمار در مقایسه با سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است.
حدود 10.2 میلیون نفر یعنی یک سوم از این افراد ساکن اتیوپی هستند که در سال 2016 نیاز به دریافت کمک های انسان دوستانه دارند.
دپارتمان توسعه بین المللی انگلیس اعلام کرد در حال تامین ملزومات ضروری برای کمک رسانی به 2.6 میلیون نفر و 120 هزار کودک دچار سوء تغذیه است.
بر اساس اعلام سازمان ملل متحد، در اثر جنگ های اخیر در حدود 60 میلیون نفر مجبور به ترک خانه های خود شده اند. سازمان های امدادرسانی مانند Oxfam نگران این هستند که اثرات بعدی ال نینو در سال 2016 به فشار موجود در اثر جنگ های سوریه، جنوب سودان و یمن اضافه شود.
آنها معتقدند کمبود غذا در آفریقا در ماه فوریه به اوج خود می رسد و انتظار می رود سه میلیون نفر از ساکنین مالاوی قبل از ماه مارس نیازمند امدادرسانی و کمک های بشردوستانه باشند.
به گزارش ایرنا، خشکسالی و باران های موسمی زندگی حدود 2 میلیون نفر را در گواتمالا، هندوراس، السالوادور و نیکاراگوئه تحت تاثیر قرار داده است.