فناوری نانو در ساخت نوعی عایق الکتریکی
به گزارش ایرنا از ویژه توسعه فناوری نانو، از این ماده در ساخت قطعات نانو ترانزیستور و حافظه های رایانه ای و تلفن همراه نیز می توان استفاده کرد.
امروزه با پیشرفت صنعت، ابعاد تراشه های الکتروشیمیایی، الکترونیکی و اپتو الکترونیکی نیز رو به کوچک شدن هستند. از این رو، یافتن نانومواد هیبریدی آلی و معدنی مناسب، به عنوان ماده اصلی چنین تراشه ها و قطعاتی حائز اهمیت بسیاری است.
این مواد باید از خاصیت دی الکتریکی مناسب و ایجاد پیوندهای مستحکم برخوردار باشند.
در این طرح تلاش شده با استفاده از فناوری نانو، مواد هیبریدی تولید شود تا بتوان از نشتی جریان در قطعات الکترونیکی جلوگیری کرد.
سیده نرگس موسوی کانی در این باره گفت: با توجه به قابلیت های ممتاز نانومواد هیبریدی آلی و معدنی در ممانعت از جریان نشتی و تونلی و نیز داشتن ثابت دی الکتریک بالا بر آن شدیم تا با سنتز یک نانوذره ی هیبریدی آلی و معدنی، کاهش قابل توجهی در جلوگیری از جریان نشتی در قطعات الکترونیکی ایجاد کنیم.
با توجه به نتایج و ثابت دی الکتریک بالای محاسبه شده، در آینده می توان از این نانوذرات به عنوان یک گیت دی الکتریک در ساخت قطعات نانوالکترونیک آلی استفاده کرد.
کاهش هزینه فرایند به دلیل استفاده از روش آسان سل- ژل، کاهش قیمت نمونه با استفاده از مواد اولیه ارزان قیمت، کاهش اتلاف انرژی و افزایش سرعت پردازش قطعات الکتریکی از دیگر مزایای اصلی ساخت و کاربرد عایق دی الکتریک پیشنهادی است.
به گفته موسوی، در ساخت این نانومواد هیبریدی از نانوذرات اکساید لانتانیم، به دلیل ثابت دی الکتریک بالا و آنتراسن، به دلیل قیمت بسیار ارزان و قابلیت دسترسی آسان، استفاده شده است.
روش های XRD، SEM، FTIR و نیز روش X-Powder از جمله آزمون های استفاده شده جهت بررسی نانوساختاری این مواد بوده است.
نتایج این کار تحقیقاتی در مجله BULGARIAN CHEMICAL COMMUNICATIONS منتشر شده و حاصل همکاری سیده نرگس موسوی کانی، زهرا مرادی نژاد، سید محسن آقاجانپور میر- دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی بابل- و دکتر علی بهاری- عضو هیأت علمی دانشگاه مازندران- است.
No tags for this post.