به گزارش ایرنا از مدیکال اکسپرس، پالبوسیکلیب با جلوگیری از فعالیت آنزیم های CDK4 و CDK6، تقسیم سریع سلول های سرطانی را هدف قرار می دهد. این دارو به واقع نخستین بازدارنده در برابر فعالیت دو آنزیم یاد شده است که عملکرد آن برای درمان سرطان سینه تایید شده است.
'آمی کلارک' از اعضای مرکز سرطان آبرامسون در دانشگاه پنسیلوانیا و محقق ارشد در این مطالعه که نتیجه آن در JAMA Oncology منتشر شد، گفت: تمامی سلول های زنده تقسیم سلولی دارند و از این رو، ظرفیت منحصر به فرد پالبوسیکلیب برای توقف روند تقسیم سلولی، امکان کاربرد گسترده تر دارد. استفاده از این دارو در کنار سایر روش های درمان سرطان همچون شیمی درمانی، هورمون درمانی و درمان هدفمند، می تواند یک تاثیر ترکیبی قوی در مقابله با انواع سرطان ها داشته باشد. به عنوان مثال، افزایش قابل توجه آنزیم CDK4 در سرطان های پوست و مری گزارش شده است.
در درمان هدفمند Targeted therapy از داروها و سایر مداخلات برای شناسایی دقیق تر سلول های سرطانی و حمله به آنها بدون وارد کردن آسیب چندان به سلول های عادی استفاده می شود.
به گفته محققان دانشگاه پنسیلوانیا، پالبوسیکلیب تاثیرات جزیی روی سلول های عادی به غیر از سلول های سفید خون به جا می گذارد، این دارو در تومورها موجب انقباض و به عبارت دیگر، توقف رشد می شود. با مشاهده عملکرد این دارو در هدف قرار دادن دو آنزیم CDK4 و CDK6، احتمالا از آن به صورت ترکیبی برای ارتقای کارایی سایر مولفه های ضدسرطانی استفاده خواهد شد.