نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

بررسی میکرو ارگان های زنده در قطب جنوب

تیمی از دانشمندان و پژوهشگران بین المللی به سرپرستی دانشمندی با نام جنی بلیمی Jenny Blamey از کشور شیلی در حال بررسی و مطالعه میکرو ارگان های موجود در قطب جنوب هستند . به گزارش خبرگزاری ای اف ای اسپانیا ، هدف اصلی این دانشمندان مطالعه و بررسی ارگان ها و جانوران مقاوم در برابر اشعه است . این دانشمندان در مرکزی تحقیقاتی در فاصله هزار کیلومتری مرکز قطب جنوب ، در حال انجام این مطالعات هستند .

بر اساس این مطالعات و اخبار پیشین ، دانشمندان موفق به کشف میکرو ارگان هایی شده بودند که از طبقه extremophiles محسوب شده و توانائی زنده ماندن در محیط هایی با درجه حرارت بسیار پائین بوده و تحمل سطوح بسیار زیاد از تابش ها را دارند .

بر اساس این مطالعات و اخبار پیشین ، دانشمندان موفق به کشف میکرو ارگان هایی شده بودند که از طبقه extremophiles محسوب شده و توانائی زنده ماندن در محیط هایی با درجه حرارت بسیار پائین بوده و تحمل سطوح بسیار زیاد از تابش ها را دارند .

گفتنی است پیش از این خبرگزاری یو پی آی  در گزارشی ویژه به خطرات مهمی که می تواند در پی تغییرات آب و هوائی و ادامه روند گرمایش زمین که منجر به آب شدن یخ های قطبی شده است ؛ رخ دهد پرداخته  و اعلام کرد از مهمترین خطرات ذوب یخ های قطبی ،  آزاد شدن برخی میکرب های ناشناخته از این مناطق و سرایت آن به دیگر نقاط جهان است.

به تازگی دانشمندان نوع جدیدی از میکرب را در مناطق مجاور قطب شمال کشف کردند که قادر به تولید حجم زیادی از گاز CH4 یا همان گاز متان است که این گاز از عوامل تاثیر گذار در تشدید پدیده گرمایش زمین است . در واقع متان یکی از اصلی ترین گازهای ایجاد کننده فرآیند گلخانه ای شدن در جو زمین به شمار می رود.

این میکرب جدید که هنوز برای دانشمندان ناشناخته است ، توسط تیمی از پژوهشگران بین المللی شامل دانشمندانی از کشورهای آمریکا ، استرالیا و سوئد در خاک های یخزده مناطق شمالی سوئد در ابتدای سال جاری میلادی کشف شد .

این میکرب که از سوی دانشمندان با عنوان Methanoflorens stordalenmirensis نامگذاری شده است احتمالا برای میلیون ها سال به حالت یخزده و غیر فعال در مناطق قطبی باقی مانده بود و به تازگی و پس از افزایش دمای کره زمین ، قادر به فعالیت مجدد شده است. دانشمندان این میکرب را از طریق ایجاد مقادیری قابل توجه گاز متان در مناطق مورد نظر کشف کردند.

اگرچه گاز متان تنها 9 درصد از گازهای گلخانه ای موجود در اتمسفر زمین را تشکیل می دهد ولی تاثیر منفی  این گاز بسیار بیشتر از سایر گازهای مشابه در اتمسفر زمین بوده و مولکول های متان قادر هستند بیست و یک برابر مولکول های دی اکسید کربن ، گرما را در خود حفظ کنند.

Scott Saleska پژوهشگر ارشد و دستیار پرفسور دانشکده بوم شناسی و بیولوژی تکاملی و مدیر موسسه اکوسیستم UA در مورد این میکرب جدید گفت :

برای درک بهتر موضوع از شما می خواهم صحرای ساوانا در آفریقا را در نظر بگیرید . در این زیستگاه حیوانات مختلفی زندگی می کنند و جانورانی مانند فیل و شیر هر دو دی اکسید کربن تولید می کنند ، ولی در نظر داشته باشید این موجودات هر یک به نوبه خود از موجودات و گیاهان دیگری تغذیه کرده و تعادل را در اکو سیستم حفظ می کنند.  اما در مورد این میکرب جدید یا همان  Methanoflorens  ، کشف کردیم که هر میکرب می تواند به اندازه یک فیل گاز متان تولید کند . اکنون در نظر بگیرید که این میکرب چه خطر بالقوه ای برای محیط زیست به شمار می رود.

پژوهشگران امیدوارند با مطالعه این میکرب و موارد مشابه ، میزان گازهای گلخانه ای تولید شده توسط این میکرو ارگان ها را اندازه گیری کرده و تاثیر آن را در پدیده گرمایش زمین بررسی کنند. 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل