کشورهایی که در مقابل امنیت غذایی آسیبپذیرند

مطالعات دانشمندان همواره بر تاثیرات بالقوه آب و هوایی بر عرضه غذا در افریقا متمرکز بوده اما نقشه جدید نشان میدهد این موضوع در واقع یک چالش جهانی است.
این نقشه از دادههای "شاخص سازگاری جهانی نوتردام" استفاده میکند که توانایی اقتصادهای سراسر جهان برای برخورد با اثرات تغییرات آب و هوا مبتنی بر تعدادی از شاخصهای مهم را ارزیابی میکند. این شاخصها عبارتاند از آسیبپذیری غذایی، استفاده ارزیابیشده از تولید غذا، تقاضا برای غذا، تغذیه و ارقام جمعیت روستایی.
نقشه مزبور چالش پیش روی کشورهای سراسر قاره افریقا را برجسته میسازد زیرا امنیت غذایی اکثر بخشهای این قاره در مقابل اثرات تغییرات آب و هوایی آسیبپذیر است. با این حال، بر اساس این نقشه، بسیاری از کشورهای قاره امریکا و جنوب شرقی آسیا نیز با تهدید عرضه غذا بر اثر تغییرات آب و هوای جهانی روبرو هستند.
در این میان، بسیاری از کشورهای اروپایی دارای میزان آسیبپذیری پایینی هستند و آندورا، آلمان و لهستان سه کشور در دنیا هستند که با حداقل آسیبپذیری غذایی روبرو هستند.
با این حال، هیچ یک از کشورهای دنیا نمره کامل را در این ارزیابی نگرفتهاند و این موضوع نشان میدهد تمامی کشورها باید اجرای یک سیاست جهانی تغییرات آب و هوایی در مقابل خطر بالای کمیابی غذا را به رسمیت بشناسند.
نقشه زیر میزان آسیبپذیری غذایی کشورها بر اثر تغییرات اقلیمی را نمایش میدهد.
No tags for this post.