سلول های بنیادی جایگزین مواد مصنوعی در درمان بیماری های دهان، فک و صورت

 دکتر نغمه بهرامی گفت: علوم جدید در حیطه پزشکی به سمت پزشکی شخصی (personal medicine) می رود تا با توجه به ساختار ژنومیک، سلول های سوماتیک و سلول های بنیادی موجود در هر بیمار، درمان های مخصوص بیماران ارائه شود.
وی افزود: استخراج سلول های بنیادی از فرد بیمار و کشت و استفاده از آن، درمان موثری است که در علم مهندسی بافت به آن پرداخته می شود.
بهرامی اظهار کرد: درحال حاضر بسیاری از مشکلات استخوان فک بالا، پایین، گونه و ناحیه سر به دلایل مختلف مانند ناهنجاری های مادرزادی و ضربه (تروما) با مواد مصنوعی و فلزی یا انواع گرفت های استخوانی درمان می شوند. 
وی خاطرنشان کرد: هدف از توجه به این عرصه استفاده از سلول های بنیادی بیماران به جای استفاده از مواد مصنوعی است که حتی با استفاده از این سلول ها می توان بافت دندان آسیب دیده را بازسازی کرد.
بهرامی ادامه داد: تحقیقات گسترده ای در مورد بیمارانی که در اثر حادثه دچار آسیب های بافت صورت و یا از بین رفتن غدد بزاقی شده اند، درحال انجام است که در صورت کاربردی شدن، مزایای بسیاری برای بیماران در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به یکی از این تحقیقات اظهار کرد: تحقیقاتی در مورد یکی از سلول های سازنده بافت دندان که از سلول های بنیادی تشکیل شده است و می تواند مینای دندان را ترمیم کند و در عرصه پیشگیری و درمان پوسیدگی ها موثر باشد، درحال انجام است. 
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات جراحی فک و صورت تصریح کرد: همچنین 6 پایان نامه دانشجویی مربوط به سلول های بنیادی در حال حاضر در دانشکده دندان پزشکی و مرکز تحقیقات جراحی فک و صورت در دست تهیه است. 
سمینار سلول های بنیادی و دندان پزشکی بازساختی در بیماری های دهان، فک و صورت با همکاری ستاد سلول های بنیادی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در روزهای 10 و 11 دی ماه در دانشکده دندان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود.
به گزارش ایرنا از دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران،جداسازی سلول های بنیادی، نحوه اثبات و کشت آنها، درمان بیماری ها و ناهنجاری های حیطه دهان، فک و صورت ازجمله محورهای مورد بحث در این سمینار است. 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا