حضور علمی در دریاها قدرت کشور را افزایش می دهد
پروین فرشچی در کارگاه تخصصی محیط زیست دریایی و نقش اصحاب رسانه در تنویر افکار عمومی افزود: بنابراین هر چه آگاهی ما در زمینه محیط زیست دریایی بیشتر باشد می تواند تصمیم گیران را متوجه مسایل شکننده و با اهمیت سواحل کند. وی با بیان اینکه توسعه دریایی یکی از مهمترین اهداف معاونت دریایی است، گفت: توسعه سواحل مکران یکی از اهداف بزرگی است که تا چند سال آینده محقق خواهد شد.
فرشچی گفت: در برنامه چهارم توسعه برای اولین بار به مسایل محیط زیست توجه شد اما تقریبا هیچ کدام از آنها اجرایی نشد در برنامه پنجم نیز این برنامه ادامه یافت اما اجرایی کردن آن نیاز به تلاش و تصمیم دارد.
وی گفت: تدوین سند توسعه ششم محیط زیست دریایی را یک سال و نیم پیش با همکاری نهادهای دریایی آغاز کردیم که اکنون نهایی شده و در آن به نقش توسعه دریایی، فناوری دریایی و گردشگری دریایی بسیار پررنگ نگاه شده است.
وی ادامه داد: حدود 100 سال است که از دریاها، سواحل و جزایر خود غافل بودیم؛ در دریای خزر فقط به خاویار آن اهمیت می دادیم و اکنون چند سال است که محیط زیست آن مورد توجه ما قرار گرفته است.
فرشچی افزود:از دهه 60 که نفت و گاز در خلیج فارس کشف شد توجهات به این حوضه آبی جلب شد، با اینکه سه دریا در کشور داریم اما آن طور که باید از آنها بهره برداری نمی کنیم و فقط به منابع نفت و گاز و برداشت آنها اهمیت می دهیم در حالی که باید به صنایع دیگری مانند گردشگری دریایی نیز توجه کنیم.
معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: 35 جزیره در آب های کشور ما وجود دارد که از این تعداد 11 جزیره مسکونی است به غیر از جزایر کیش و قشم از سایر جزایر اطلاعات درستی در اختیار نداریم از این رو تهیه شناسنامه زیست محیطی جزایر را در دستور کار قرار داده ایم.
وی تاکید کرد: اگر کشوری دریا محور هستیم باید در برنامه ششم توسعه به این پهنه های آبی توجه بیشتری شود.
فرشچی گفت: 70 درصد برنامه کشور در آینده توسعه در زمینه سواحل، دریاها، جزایر، اسکله، گردشگری و هر مبحثی که مربوط به دریاها باشد خواهد بود.