به گزارش روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی ، دفتر علم سنجی این مرکز ، کل مدارک علمی منتشر شده ایرانیان در آذرماه سالجاری که در مجلات نمایه شده اسکوپوس منتشر شده است 1 هزار و 855 عنوان است که این مدارک 182 استناد دریافت کرده اند که در مقایسه با آبان ماه گذشته تعداد مدارک علمی ایران 400 مدرک و تعداد استنادها نیز 5 واحد افزایش داشته است .
برپایه این گزارش حوزه های مهندسی با 447 مدرک ، علوم پزشکی با 409 مدرک ، علوم مواد با 313 مدرک ، شیمی با 288 مدرک و فیزیک و نجوم با 280 مدرک بیشترین مدارک علمی را منتشر کرده اند .
با دریافت 7 استناد ، بیشترین تعداد استناد را در میان مدارک علمی کشور به خود اختصاص داده است .
همچنین در این گزارش نویسندگان پرکار علمی نیز بر اساس تعداد مدارک علمی منتشرشده معرفی شده اند که بر این اساس رضا ملک زاده از بیمارستان شریعتی و دانشگاه تهران با 8 مقاله علمی شادپور ملک پور از گروه شیمی دانشگاه اصفهان با 7 مقاله علمی، مسعود صلواتی نیاسری از موسسه نانوتکنولوژی دانشگاه کاشان با 6 مقاله علمی، محمد محسن مومنی از گروه شیمی دانشگاه اصفهان و هرکدام با 5 مقاله، نویسندگان پرکار ایران در آذرماه هستند.
نویسندگان پرکار بر اساس تعداد مدارک علمی که 5 یا بیش از 5 مدرک منتشر کردهاند.
همچنین مقاله های منتشر شده مهتا فضل یاب از دانشگاه شهید بهشتی تهران با دریافت 9 استناد ، محمد جعفر اقبال با دریافت 8 استناد ، امیرحسین کیارودی ، یاسر صافی و محمد مهدی اقدسی هرکدام با دریافت 7 استناد نویسندگان برتری هستند که مقالاتشان هفت یا بیش از هفت استناد دریافت کرده است .
نویسندگان پراستناد که در ماه آذر بیش از هفت استناد دریافت کردهاند
براساس گزارش دفتر علم سنجی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی ، در آذر ماه سال جاری ، دانشگاه های علوم پزشکی تهران با انتشار 175 عنوان مقاله ، تهران با 161 عنوان مقاله و علوم پزشکی شهید بهشتی تهران با 87 عنوان مقاله به ترتیب بیشترین تعداد مدارک علمی را در کشور در آذرماه منتشر کرده اند. مقایسه اطلاعات استخراجی آبان و آذرماه سالجاری در خصوص دانشگاههای پرکار نشان می دهد دانشگاه تهران که رتبه اول آبان ماه را در میان دانشگاههای پرکار داشت با یک پله نزول رتبه دوم و دانشگاه صنعتی امیرکبیر که رتبه سوم را در اختیار داشت با دوپله نزول رتبه پنجم را در آذرماه در اختیار دارد .
ده دانشگاه پرکار در ماه آذر
همچنین مجلات بین المللی Journal of the Iranian Chemical Society با انتشار 35 مدرک، Iranian Journal of Pharmaceutical Research با انتشار 30 مدرک و Journal of Molecular Liquids با انتشار 22 مدرک مجلاتی هستند که در آذرماه گذشته بیشترین تعداد مدارک علمی را از محققان ایرانی منتشر کرده اند .
مجلاتی که بیش از 15 مدرک علمی را در ماه آذر منتشر کردهاند.
در بخش دیگری از این گزارش کارشناسان دفتر علم سنجی با استخراج یک صد کلید واژه ی پرکاربرد آثار محققان ایران و جهان در حوزههای مهندسی و پزشکی آذرماه تلاش کرده اند تا علاوه بر ارائه توصیف مناسب از مدارک علمی محققان ایران امکان مقایسه فعالیتهای علمی ایران و جهان را در این حوزهها فراهم کنند. بر اساس بسامد استفاده این کلید واژه ها در حوزه مهندسی جهان عبارتند از « Finite element method»، « Algorithms » و « Article» که به ترتیب با بسامد 559، 555 و 511 و سه کلید واژه نخست مهندسی ایران به ترتیب واژه های «optimization»، «Scanning electron microscopy» و «Algorithms» با بسامد 58، 47 و 40 بوده است. همچنین سه کلیدواژه پرکاربرد در حوزه پزشکی جهان نیز در ماه گذشته عبارتند از « Priority journal»، «Female»
و«Male» به ترتیب با بسامد 8953، 6998 و 6860 و سه کلید واژه مهم ایران در این حوزه واژه های « Article»، «human»و «female» به ترتیب با بسامد 236، 207 و 126 بوده است.
براساس این گزارش کلید واژه « Nonhuman» با بسامد 254 در جهان از حوزه مهندسی و کلید واژه Treatment outcome» با بسامد 719 در حوزه پزشکی، پرکاربردترین واژگانی هستند که در مقالات ایرانی کاربرد ندارند و در مقابل کلید واژه « electrochemical impedance spectroscopy» از حوزه مهندسی با 12 بار استفاده و کلید واژه" Article" پرکاربردترین کلید واژه حوزه پزشکی ، هستند که در مقالات جهانی کاربرد ندارد . گفتنی است کلید واژه های مشترک در حوزه مهندسی و پزشکی در ایران و جهان به ترتیب 58 و 61 کلید واژه مشترک است .
علاقه مندان می توانند اطلاعات تکمیلی این گزارش را از اینجا دریافت کنید.
No tags for this post.