رشته کوه زاگرس و تاثیر آن بر کاهش زمین لرزه ها
مسعود مجرب روزشنبه در سمینار آموزشی کاهش مخاطرات زلزله و بلایای طبیعی در شهرکرد اظهار داشت: اگر کوه های زاگرس نبود، تعداد زلزله های بزرگ ایران 10 برابر آمار فعلی بود.
رشته کوه زاگرس از غرب و جنوب ایران از کرانه های دریاچه وان در کردستان ترکیه آغاز شده و پس از گذشتن از استان های آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، همدان، ایلام، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، چهارمحال و بختیاری، خوزستان و لرستان تا استان های فارس، کرمان و هرمزگان ادامه می یابد.
به گفته وی، ایران از نظر زمین شناسی و علوم زمین بین صفحه توران و اوراسیا قرار دارد که این باعث فشارهایی از قسمت جنوبی به ایران شده که تشکیل گسل و کوه های زاگرس را باعث شده است.
مجرب تصریح کرد: ایران در بخش میانی کمربند فعال زلزله آلپ – هیمالیا قرار دارد و به همین خاطر جزو مناطق پرخطر زلزله درجهان محسوب می شود.
به گفته وی، فلات ایران میان دو صحفه زلزله خیز عربستان از جنوب و اوراسیا در شمال قراتر گرفته که تحت فشاری بین 30 تا 40 میلیمتر قرار دارد.
وی ادامه داد: از نظر وقوع حوادث و بلایای طبیعی ایران رتبه دهم و از نظر ریسک پذیری رتبه پنجم را در دنیا دارد.
مجرب گفت: در ایران، زلزله مهم ترین بلای طبیعی است که بیشترین تلفات جانی و مالی را برجا می گذارد و پس از آن منابع آبی از نظر بلایای طبیعی رتبه دوم را در کشور دارد.
این مدرس زمین شناسی ادامه داد: ایران، حدود یک درصد جمعیت جهان را دارد و این در حالیست که حدود شش درصد تلفات جانی ناشی از حوادث و بلایای طبیعی جهان متعلق به ایران است.
مجرب ادامه داد: با فرهنگ سازی و آموزش عمومی، تقویت و توانمند سازی دستگاه های امدادی و خدماتی و مدیریت واحد در زمان بحران، باید همزیستی خود با زلزله را تقویت کنیم.
از 43 بلای طبیعی شناخته شده در جهان، 33 بلای طبیعی در ایران به وقوع پیوسته است.
براساس گزارش مرکز لرزه نگاری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، سالانه 10 هزار زمین لرزه در کشور ثبت می شود.
به گزارش ایرنا، سمینار آموزشی یکروزه کاهش مخاطرات زلزله و بلایای طبیعی با حضور کارشناسان شهرداری ها و دستگاه های اجرایی استان چهارمحال وبختیاری در شهرکرد برگزار شد.
به گزارش ایرنا، 30 آذرماه تا پنجم دیماه هفته ایمنی و کاهش بلایای طبیعی نامگذاری شده است.