سمپوزیوم علمی یک روزه کاربرد فناوری نانو در سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی به همت ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی و دانشگاه علوم پزشکی ایران با همکاری انجمن فناوری نانوپزشکی ایران تدارک یافته است.
متخصصان و صاحبنظران حوزه های مهندسی پزشکی و فناوری نانو در این برنامه علمی به ارائه سخنرانی و تبادل نظر پیرامون فناوری نانو و پزشکی بازساختی، سیستم های رسانش سلول، ژن و دارو، نقش فناوری نانو در خالص سازی و جداسازی سلول های بنیادی، نقش Bioglass در مهندسی بافت، نقش داربست های نوین مبتنی بر فناوری نانو در مهندسی بافت خواهند پرداخت.
نانوتوپوگرافی و cell sheet در پزشکی بازساختی، بازار فناوری نانو بازساختی و همچنین فناوری نانو بازساختی قلب و عروق نیز از دیگر مباحثی است که در این سمپوزیوم به بحث و بررسی گذاشته خواهد شد.
فناوری نانو و درمان های پزشکی با استفاده از سلول های بنیادی در زمره تازه ترین روش های تحقیق فناوری زیستی هستند و اخیراً نیز دانشمندان درصدد یافتن راه هایی برای همراه کردن این دو تخصص علمی برآمده اند.
کم تر از یک دهه است پزشکی بازساختی به عنوان یکی از شاخه های علم پزشکی معرفی شده و در آن بافت های از دست رفته با بافتی زنده و دارای عملکرد مناسب جایگزین می شوند.
در این علم پزشکان از دارو برای تحریک سازی و کارهای ترمیمی موجود در بدن، از ژن، سلول و به خصوص سلول های بنیادی برای جبران سلول های از دست رفته بافتی و از مهندسی بافت برای تولید بافت در آزمایشگاه و پیوند آن به جای بافت آسیب دیده استفاده می کنند.
به گزارش ایرنا از ستاد توسعه فناوری نانو، ظهور فناوری نانو راه را برای درک صریح و روشن از درمان با سلول های بنیادی در محیط زنده و با تکرار رشد و نمو در محیط های زنده در محیط کشت باکتری هموار کرده است.
به نظر می رسد این فناوری پتانسیل بسیار زیادی در ارائه دیدگاه های جدید برای تحقیقات در زمینه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی دارد.