مرجان های دریایی در آستانه انقراض قرار دارند
گروهی از دانشمندان متخصص اقیانوس شناس و زیست شناسان دریائی در کشور استرالیا به طور جدی نسبت به نابودی مرجان های دریائی هشدار دادند . به گفته این پژوهشگران ، با ادامه روند فعلی گرمایش زمین ، تغییرات آب و هوائی و فر آیند اسیدی شدن آب دریا ها و در صورت عدم انجام اقدامات فوری و لازم ، کلیه مرجان های دریائی طی یکصد سال آینده نابود خواهند شد .
با ادامه روند فعلی گرمایش زمین ، تغییرات آب و هوائی و فر آیند اسیدی شدن آب دریا ها و در صورت عدم انجام اقدامات فوری و لازم ، کلیه مرجان های دریائی طی یکصد سال آینده نابود خواهند شد .
این موضوع علاوه بر اهمیت زیست محیطی و عوارض ناشی از منقرض شدن یک گونه جانوری که با تشکیل کلنی های دریائی یکی از زیستگاه های اصلی آبزیان محسوب می شود ، از این نظر هم دارای اهمیت است که زندگی میلیون ها نفر در سراسر جهان برای تامین غذا و گذران زندگی ، به مرجان های دریایی وابسته است .
در همین راستا و به تازگی گروهی از دانشمندان استرالیائی با توجه به اهمیت خطر نابودی مرجان های دریایی ، اقدام به تصویر برداری ، مستندسازی و ترسیم نقشه مرجان های دریایی در منطقه ای در جنوب شرق آسیا کرده اند . این دانشمندان برای این منظور از تکنولوژی دوربین های ویژه cutting-edge camera استفاده می کنند تا به این ترتیب ، اطلاعات کلیدی از قبیل سلامتی ، تنوع زیستی ، انقراض و یا بقای موجودات دریای و مرجان های این منطقه را که بر روی نقشه در یک مثلث می توان ترسیم کرد ، ثبت کنند .
بنجامین نیل Benjamin Neal سرپرست این تیم پژوهشی و از اعضای موسسه تغییرات جهانی در دانشگاه کوئینزلند استرالیا در این رابطه می گوید : « اقدامات ما از این نظر با کارهای قبلی متفاوت است که ما در این پروژه تصاویر زیادی را با دوربین های اتوماتیک خود دریافت کرده و آن ها را با کامپیوتر های ویژه ای تجزیه و تحلیل می کنیم . این موضوع از این منظر دارای اهمیت است که علم مرجان شناسی هیچگاه به طور دقیق و کافی ، سطح مرجان ها را بررسی نکرده است . »
به باور این دانشمند استرالیائی ، عموما زیست شناسان دریایی تنها به صورت ساده ای ابعاد مرجان ها را اندازه گیری می کنند تا آن ها را از خطر انقراض نجات دهند ولی این دوربین مخصوص زیر آب تیم پژوهشی فوق که یک دوربین نقشه برداری SVII محسوب می شود به آرامی و با سرعت 4 کیلومتر در ساعت تصاویری با زاویه دید 360 درجه در هر ثانیه از مناطق زیر آب و مرجان ها برداشت می کند . در مرحله بعدی ، این تصاویر به یکدیگر متصل شده و به صورت آنلاین منتشر خواهند شد .
به گفته پژوهشگران این پروژه ، این اطلاعات قابل استناد و معتبر نخستین گام اساسی و حیاتی برای کاهش تاثیرات مخرب انسانی بر زندگی و حیات مرجان های دریایی است .
بنجامین نیل در این رابطه تاکید می کند : اکنون زمانی است که ما باید حرکتی اساسی انجام دهیم زیرا شرایط فعلی می تواند زندگی مرجان های دریایی را به خطر انداخته و موجب نابودی آن ها شود . اگر هم اکنون اقدامی در این خصوص انجام ندهیم ، قطعا باید شاهد تاثیرات مخربی بر زندگی مرجان های دریایی در سراسر جهان باشیم .
لازم به ذکر است که این تصاویر که برای نخستین بار با روش فوق تهیه شده اند ، به صورت آنلاین در شبکه جهانی اینترنت در اختیار همگان قرار گرفته اند تا پژوهشگران در سراسر دنیا از این اطلاعات برای پیشبرد پژوهش های خود و تجزیه و تحلیل تاثیر تغییرات آب و هوائی بر زندگی مرجان ها استفاده کنند . بر اساس نظر این تیم پژوهشی ، در صورت ادامه روند فعلی این خطر به شدت وجود دارد که طی 30 الی 50 سال آینده نیمی از مرجان های سراسر دنیا از بین بروند .
No tags for this post.