نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

استفاده از مرکب ماهی برای مبارزه با باکتری گوشت خوار

ماهی مرکب دم کل (bobtail squid) به دلیل جذب و نگه داری نوع خاصی از باکتری ها زنده می ماند. محققان هنوز به چگونگی این امر پی نبرده اند. با این وجود به تازگی یکی از تحقیقات انجام گرفته در این زمینه تمرکز خود را بر روی علت آسیب دیدن مردم به واسطه باکتری های گوشت خوار گذاشته است.

محققان اسید های یاد شده با آب و باکتری های V. fischeri ترکیب کرده و به این نتیجه رسیدند که باکتری های یاد شده زمانی که با این نوع از اسید احاطه می شوند از خود نور ساتع می کنند.

این ماهی نیز مانند بسیاری از موجودات آبزی با نوری لرزان خاموش و روشن می شود. لازم است بدانید که این ماهی ها خود به تولید نور نمی پردازند بلکه نور خود را از دسته ای از باکتری های فلورسنت (در این مورد خاص، باکتری فیبریو فیشری) دریافت می کند. علاوه بر این ماهی های یاد شده با این نوع از باکتری ها متولد نمی شوند بلکه با شنا کردن در اقیانوس ها این باکتری ها را جمع کرده و آنها را کشت می کنند.

تولید نور به واسطه باکتری های یاد داشته محققان دانشگاه ویسکونسین را بر این داشت تا درباره چگونگی جذب این باکتری ها به ماهی های مرکب تحقیقی را به انجام برسانند. آنها به این نتیجه رسیدند که این باکتری ها حسگری دارند که با استفاده از آن از وجود نوعی خاصی از اسید های چرب مطلع می شوند.

این اسید های چرب از یک موکول اسید کربوکسیلیک تشکیل شده است که توسط اتم های هیدروژن به زنجیره ای طولانی از اتم های کربن متصل می شوند. غشا سلول های بدن انسان نیز از اسید های چرب تشکیل شده است. به این ترتیب می توان از این ساختار برای مبارزه با باکتری هایی که موجب خورده شدن گوشت انسان از درون می شوند استفاده کرد.

پس از آن، این محققان اسید های یاد شده با آب و باکتری های V. fischeri ترکیب کرده و به این نتیجه رسیدند که باکتری های یاد شده زمانی که با این نوع از اسید احاطه می شوند از خود نور ساتع می کنند. به این ترتیب ماهی های یاد شده با جذب آنها به تولید نور می پردازند.

 

مترجم: احمد محمدحسینی

 

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل