نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

ثبت نام حدود 600 متخصص برای بازگشت به کشور در 10 ماه گذشته

 'علی مرتضی بیرنگ' روز چهارشنبه در نشست خبری در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: در 10 ماه گذشته از 596 ثبت نام کننده در سایت دریافت تسهیلات برای بازگشت به کشور، 76 نفر این تسهیلات را دریافت کردند و به کشور بازگشتند و اکنون در مراکز دانشگاهی و پژوهشگاه ها و نیز شرکت های دانش بنیان مشغول به فعالیت شده اند.
وی بیان کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در یک دوره یکساله ریسک حضور متخصصان ایرانی غیرمقیم را با ارائه خدمات پسا دکتری، دسترسی به آزمایشگاه ها و نیز اعطای گرنت پژوهشی پوشش می دهد و در واقع این دوره گذرا را مدیریت خواهد کرد.
بیرنگ افزود: در این دوره یکساله افراد می توانند فعالیت خود را در اتاق کار و دسترسی به آزمایشگاه ها داشته باشند تا هم خود را در این دوره اثبات کنند و هم محیط را برای ماندن در کشور ارزیابی نمایند.
وی یادآور شد: هدف معاونت علمی علاقه مند کردن 100 نفر از متخصصان و دانشمندان ایرانی برای بازگشت به کشور و استفاده از تسهیلات بوده است که در این زمینه، کار با هفت پایگاه به صورت پایلوت کار آغاز شد.
به گفته بیرنگ، در حال حاضر بسیاری از دانشگاه های بزرگ کشور مانند صنعتی شریف، تهران، علوم پزشکی تهران، امیرکبیر، تربیت مدرس، صنعتی اصفهان، شیراز و علوم پزشکی شیراز به عنوان پایگاه تخصصی در زمینه همکاری با ایرانیان خارج از کشور فعالیت دارند و همچنین یک سری از پژوهشگاه های بزرگ مانند پژوهشگاه دانش های بنیادی، پژوهشگاه صنعت نفت، پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی و انستیتو پاستور عضو پایگاه همکار هستند.
وی گفت: اعطای دوره فرصت مطالعاتی و اختصاص مبلغ معادل با حقوق دریافتی اساتید دانشگاه با درجه علمی مشابه در ایران به مدت شش ماه تا یک سال، ارایه کمک هزینه مسافرت و اقامت به مبلغ 200 میلیون ریال، ارایه اعتبار پژوهشی و فناوری سالانه به مبلغ 500 میلیون ریال، همکاری به عنوان اساتید مدعو و معین با پرداخت کمک هزینه سفر تا سقف 500 میلیون ریال و نیز پرداخت مبلغ معادل با حقوق دریافتی اساتید دانشگاه با درجه علمی مشابه در ایران به مدت حداکثر سه ماه، تسهیل در استقرار شرکت در پارک علم و فناوری پردیس، اعطای تسهیلات به میزان یک میلیارد ریال برای فعالیت شرکت دانش بنیان، معافیت شرکت از هرگونه عوارض معمول کشور، آزاد بودن نقل و انتقال ارز از خارج ازکشور به پارک علم و فناوری پردیس و بالعکس از طریق شبکه بانکی و معافیت از هر گونه عوارض گمرکی ورود و صدور کالا و خدمات در چارچوب ماموریت های محول شده، از جمله تسهیلات در نظرگرفته شده برای همکاری با متخصصان و دانشمندان ایرانی غیرمقیم است. 
وی ادامه داد: همچنین تسهیلات ویژه ای برای استفاده از خدمت نظام وظیفه تخصصی برای دانش آموختگان برجسته ایرانی از دانشگاه های برتر جهان در نظر گرفته شده است و این افراد پس از ثبت نام در سامانه بر اساس فعالیت های علمی، پژوهشی و فناورانه ارزیابی و در صورت تایید جهت انجام خدمت سربازی در قالب یک پروژه تحقیقاتی به بنیاد نخبگان نیروهای مسلح معرفی می شوند. 

*** ارایه آموزش به 250 دیپلمات برای توسعه علم و فناوری ایران در سایر کشورها 
بیرنگ افزود: سال گذشته سندی بین وزارت امورخارجه و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مبنی بر توسعه علم و فناوری میان سفرا و دیپلمات های ایرانی و خارجی برای همکاری وتبیین فرصت های علم و فناوری امضا شد که در آن برگزاری یک دوره آموزشی برای سفرا و دیپلمات ها دیده شد. 

**سند دیپلماسی علم و فناوری به زودی تصویب و ابلاغ می شود 
بیرنگ گفت: سند دیپلماسی علم و فناوری از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تهیه و به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال شده است و شورا به زودی آن را تصویب و ابلاغ می کند. این سند یک برنامه کلان برای کشور است و بر اساس آن، یک ستاد تشکیل خواهد شد که برنامه های این امر را در کشور تبیین کند.
وی اظهار کرد: دانشگاه ها، پژوهشگاه ها، وزارت های صنعت و علوم و مراکز عالی علمی و فناوری نقش مهمی در دیپلماسی علم و فناوری دارند و برای هماهنگی بیشتر با دستگاه هایی که با علم ارتباط دارند تهیه شده است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل