نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

ایران جزو هشت سازمان برتر زمین شناسی دنیا

 برنا در مراسم تودیع و معارفه مدیر سازمان زمین شناسی و اکتشافات منطقه شمال شرق کشور که در محل ساختمان این مرکز برگزار شد، اظهار کرد: فعالیت‌های سازمان زمین‌شناسی کشور به گونه‌ای بوده است که جزو هشت سازمان برتر زمین شناسی دنیا قرار گرفته‌ایم.

وی ایران را هفدهمین کشور از لحاظ وسعت در دنیا عنوان و اظهار کرد: ایران کشوری است که در حوزه معدن پیشینه قوی و خوبی دارد.

معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات کشور تاکید کرد: بیش از 1200 معدن شدادی در کشور وجود دارد و تمامی اکیپ‌های جست‌وجو که برای کشف معدن راهی می‌شوند نیز همواره معدنی را شناسایی می‌کنند.

وی کشف معدن در ایران را ارزان‌تر از کشورهای دیگر دانست و تصریح کرد: بخش معدن در برنامه ششم توسعه بخشی پیش‌ران است و امیدواریم این بخش بتواند منشا ثمرات اساسی برای رونق صنایع معدنی کشور باشد.برنا با تاکید بر اهمیت زمین‌شناسی منطقه شرق کشور، اظهار کرد: شکل‌گیری پروژه شرق ایران، قبل از انقلاب خبر از اهمیت بالای این منطقه می‌دهد.

وی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات منطقه شمال شرق کشور را مرکزی پیش‌ران دانست و گفت: در حال حاضر اطلاعات پایه بسیاری از مناطق در این مرکز گردآوری شده است و در بخش معدن نیز اولویت کارها مبتنی بر ذخایر استراتژی کشور قرار گرفته است.

معاون اکتشاف سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات کشور عنوان کرد: متاسفانه به دلیل وجود مشکلات فراوان کشور مانند محدودیت منابع مالی، بسیاری از پروژه‌های سازمان نیمه تمام رها شده است.

وی ادامه داد: علیرغم تمام محدودیت‌های موجود پروژه ژئوفیزیک هوایی در خراسان بزرگ انجام شده است.همچنین جلیل قلمقاش، معاون زمین شناسی سازمان زمین شناسی و اکتشافات کشور در ادامه این مراسم گفت: با توجه به شرایط موجود، کشور در حال سازندگی و پویایی فراوان است.

وی با اشاره به ساخت راه‌ها، پل‌ها و نیروگاه‌های جدید ساخته شده و منابع جدید معدنی کشف شده، عنوان کرد: ایران کشوری پویاست و هر روز طرح‌های بزرگتری در آن اجرا می‌شود.معاون زمین‌شناسی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات کشور ادامه داد: طرح‌های بزرگی چون انتقال آب از خلیج فارس به دریای مازندران به این دلیل قابلیت اجرا دارند که ایران دارای اطلاعات پایه قوی است.

قلمقاش تصریح کرد: اطلاعات پایه زمین‌شناسی که بیش از 50 سال برای تهیه آن زمان سپری شده است، یکی از اطلاعات پایه مورد نیاز برای طرح‌های اجرایی است.

به گزارش ایسنا، وی با بیان اینکه بدون استفاده از نقشه‌های پایه، اجرای طرح‌های عمرانی در کشور غیرممکن می‌شود، خاطرنشان کرد: فعالیت بدون حاشیه افراد در سازمان منجر به تولید حجم قابل توجهی از اطلاعات شده است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل