روح الله استیری امروز چهارشنبه در نشست خبری معاونت امور بین الملل و تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: پایگاه های صادراتی محصولات دانش بنیان مکان بازرگانی و اقتصادی است که توسط تشکل های صادراتی یا خصوصی در کشورهای هدف ایجاد می شود.
وی ادامه داد:این پایگاه ها با استفاده از نیروهای متخصص بومی یا غیربومی خدمات تجاری لازم جهت تسهیل و پشتیبانی از روند صادرات محصولات ایرانی در تمامی موارد از قبیل تحقیقاتی، مشاوره ای ، سرمایه گذاری، برنامه ریزی و تاسیس دفاتر تجاری و سایر خدمات تجاری را فراهم می کند.
وی بیان کرد: در راستای توسعه صادرات محصولات دانش بنیان و کمک به شرکت های دارای پتانسیل صادراتی در ورود به تجارت بین الملل، دفتر توسعه کسب و کار اقدام به حمایت از ایجاد پایگاه های صادراتی تخصصی توسط بخش خصوصی کرده که طی یکسال اخیر 5 پایگاه صادراتی در کشورهای چین، عراق، ترکیه، لبنان و عمان راه اندازی کرده است.
وی افزود:با توجه به اهمیت موضوع حمایت از ایجاد پایگاه های صادراتی در حوزه دانش بنیان و با توجه به بازار بالقوه محصولات ایرانی سه پایگاه در حوزه آفریقا، آسیای میانه و آمریکای جنوبی در سال آینده راه اندازی خواهد شد.
اخذ 92 استاندارد بین المللی برای 15 شرکت دانش بنیان
استیری با اشاره به اینکه حمایت از اخذ مجوزها و استانداردهای بین المللی از برنامه دفتر توسعه کسب و کار بین المللی است و تاکنون در حوزه تجهیزات پزشکی مجوز SI و انواع استاندارد در حوزه دارو گرفته شده است.
وی بیان کرد: تاکنون 116 درخواست اخذ مجوز بین المللی از کردیدور صادرات شده که 92 استاندارد بین المللی برای 15 شرکت دانش بنیان توسط این کریدور گرفته شده و در حال انجام است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر 6 هزار محصول دانش بنیان توسط دو هزار شرکت دانش بنیان مورد تایید در کشور ارائه شده، گفت: اخذ مجوز و استاندارد بین المللی از بین دو تا 6 ماه زمان صرف می شود.
ارائه 19 خدمت به شرکت های دانش بنیان در کریدور صادرات
مدیر توسعه کسب و کار بین المللی با اشاره به اینکه اکنون 12 آیین نامه و دستورالعمل در کریدور صادرات تصویب شده گفت: به شرکت های دانش بنیان بر اساس آیین نامه موجود 19 خدمت شامل ثبت اختراع و خدمات مالکیت فکری، اخذ گواهینامه و مجوزهای بین المللی ، ثبت علامت تجاری، آموزش های بازرگانی و صادراتی شرکت ها و اعزام و پذیرش هیات های تجاری ارائه می شود.
استیری یادآور شد: اکنون بسته حمایت از صادرات محصولات دانش بنیان با پیشنهاد معاونت علمی جهت ارائه تسهیلات حمایت از محصولات دانش بنیان به صندوق نوآوری و شکوفایی ارائه شده و تسهیلاتی در هفت بند شامل تسهیلات سرمایه در گردش، تسهیلات سرمایه ثابت، یارانه سود تسهیلات، تسهیلات حمایت از انتقال فناوری، تسهیلات توانمندسازی، تسهیلات حمایت از صادرات و نیز تسهیلات توسعه بازار صادراتی وصدور ضمانت نامه بانکی در نظر گرفته شده و ارائه می شود.