دکتر حمید امین اسماعیلی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: این فعالیتهای پژوهشی با توان و ظرفیت محققان این مجموعه برای رفع مشکلات و بهره گیری از منابع کشور در دست اجرا است.
استحصال و بازیابی فلزات گران بها از پسماندهای الکترونیکی
وی یکی از طرح های در دست اجرای این مجموعه را استحصال و بازیابی فلزات گران بها از پسماندهای الکترونیکی در مقیاس نیمه صنعتی اعلام کرد و گفت: واحد جهاد دانشگاهی دانشگاه تربیت مدرس در حال سامان دادن این موضوع است.
اسماعیلی با اشاره به اینکه این فلزات گران بها مانند طلا، نقره، پالادیوم و مس است که در پسماندهای الکترونیکی وجود دارد، اظهار کرد:متاسفانه در حال حاضر استفاده مناسبی از این فلزات نمی شود.
معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه در حال حاضر اغلب این پسماندها بلااستفاده هستند، بیان کرد: بخشی از آنها هم به عنوان ضایعات به فروش می رسند که به خارج از کشور منتقل و فلزات گران بها را در این کشورها استخراج می شود.
وی تاکیدکرد: محققان ما برای اولین بار در حال اجرای پروژه ای هستند تا بتوانند این کار را در داخل کشور انجام دهند و ارزش افزوده مناسب آن در داخل کشور بماند.
استخراج فلزات با ارزش کاتالیست های مستعمل پالایشگاههای نفت و پتروشیمی
وی به طرح مهمی دیگری که در این مجموعه در دست اجرا است اشاره کرد و گفت: استخراج فلزات با ارزش مانند کبالت، مولیبدن و نیکل از کاتالیست های مستعمل پالایشگاه های نفت و پتروشیمی در دست اجرا می باشد.
وی این فعالیت را کاری با ارزش دانست و افزود: درحال حاضر کاتالیست هائی که مورد استفاده قرار می گیرد نهایتا بلااستفاده می شوند در حالیکه مواد و عناصر با ارزشی در آنها وجود دارد.
اسماعیلی تاکید کرد : این طرح حدود 8 ماه است که در بخش صنایع نوین وزارت صنعت، معدن و تجارت آغاز شده و تا حدود شش ماه آینده نیز به نتیجه می رسد.
دستیابی به دانش فنی و احداث واحد پایلوت تولید کربن فعال با پایه قیر طبیعی
وی طرح دیگری را که واحد کرمانشاه این مجموعه با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حال انجام است را دستیابی به دانش فنی و احداث واحد پایلوت تولید کربن فعال با پایه قیر طبیعی با ظرفیت 100 تن در سال اعلام کرد.
معاون پژوهشی و فناوری جهاد دانشگاهی با اشاره به اینکه استان کرمانشاه مهمترین مرکز قیر طبیعی در کشور است، گفت: از این قیر طبیعی استفاده های ثانویه نمی شود و ارزش افزوده قابل توجهی به آن تعلق نمی گیرد.
وی ادامه داد: این طرح را واحد کرمانشاه ما پیشنهاد داده است و پس از کسب این فناوری، واحد تولیدی و کارخانه ای با ظرفیت 100 تن در سال در کرمانشاه ایجاد خواهد شد.