رسالت شاعر حوزوی این است که شعر مایه ور و ماندگار بگوید
سومین جشنواره بینالمللی شعر حوزه (اشراق) ویژه شاعران حوزوی فارسی زبان عصر دوشنبه30 آذر ماه سال جاری با حضور حضرت آیت الله گلپایگانی – رییس دفتر مقام معظم رهبری – و همچنین دکتر علی جنتی – وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی – در محل تالار ایوان شمس برگزار شد. در این مراسم که با سخنرانی آیت الله رشاد رییس شورای مدیریت حوزه های علمیه شهر تهران و رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی؛ آغاز شد، 11 برگزیده و 10 نفر شایسته تقدیر معرفی شدند.
وی در ادامه اظهار کرد: چند نکته لازم است که بگویم؛ رسالت شاعر حوزوی این است که شعر مایهور و ماندگار بگوید. شاعر حوزوی نباید در شعر صورتزده باقی بماند. اگر طلبهای چنین شعری بگوید شاعر حوزوی است. نباید خودشان را به سبکها و صورتهای متأخر محدود کنند. همچنین نباید شعر احساسی بگویند زیرا شعر احساسی ماندگار نمیشود. مایه اصلی شعر طلاب، معنویت است.
رییس شورای مدیریت حوزه های علمیه شهر تهران در ادامه گفت: شعر به مثابه یک ابزار در دست طلبه است. شعر به خودی خود اصالت ندارد و صاحب شأن نیست. باید از آن در راه رسالت نبوی استفاده کرد. نباید در شعر متوقف شویم. باید از این نعمت برای ادبیات دینی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: طلبه باید فلسفه و ادبیات اسلامی را تدوین کند. باید نظریه ادبی اسلامی و انقلابی داشته باشیم که نداریم. 37 سال از انقلاب گذشته است اما ما چه کردهایم؟ طلبهها و اصحاب رسانه باید نظریه ادبی هنری بیافرینند اما از سایر جاها نظریههای ادبی به دانشگاه ما سرازیر میشود.
آیت الله رشاد در پایان سخنانش گفت: حضرت آقا در گفتههایشان فرمودهاند شعر نباید به مشغله تبدیل شود و باید تنها به شاعر بودن رضا دهیم. میبینیم که برخی طلاب خوشفکر که به وادی شعر آمدند از حوزه خارج شدند. گاهی شعر برای طلاب آفت است. کار اصلی طلبه کسب علم و تدوین نظریه است. البته ظرایف روحی و هنری موهبت الهی محسوب میشود اما نباید درگیر موهبت شویم و از رسالت اصلی غافل بمانیم.
گفتنی است، این مراسم روز دوشنبه 30 آذر ماه سال جاری در محل تالار ایوان شمس برگزار گردید.
No tags for this post.