نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

تسهیل تاسیس شرکت های دانش بنیان در حوزه علوم پزشکی

دکتر رضا ملک زاده در شانزدهمین جشنواره پژوهشی ابوریحان در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، با اشاره به محدود بودن بودجه، رشد تولیدات علمی کشور در سالهای اخیر، افزایش ارجاع و داشتن بیشترین تعداد مقالات در منطقه را یادآور شد و این توفیقات را حاصل تلاش و همت محققان تلاشگر و پویای ایرانی برشمرد.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: برای تبدیل تولیدات علمی به محصولات و فرآیند باید کنار دانش و فناوری نیاز به وجود یک نظام اقتصادی و مالی است که آمادگی برای تبدیل ایده به محصول را داشته باشد.

وی افزود: عدم وجود یک نظام مناسب برای این منظور در کشور یک ضعف است که با توجه به نقش ارتباطات و همکاریهای بین المللی در این خصوص امیدواریم همکاریهای علمی ما با دنیا افرایش یابد زیرا در انزوا نمی توان خلاقیت بزرگی داشت.

ملک زاده ایجاد زیرساختهای مناسب نظیر اتاق تمیز و آزمایشگاه جامع که هر دو در این دانشگاه وجود دارند، بهبود نظام ارزشیابی، جذب بودجه برای حمایت از پروژه ها و همکاریهای تیمی را از جمله موضوعات قابل توجه این معاونت برشمرد.

وی خاطرنشان کرد: مطالعات مبتنی بر جمعیت می توانند عوامل خطر را مشخص کنند و از اهمیت زیادی برخوردارند و مطالعات قند و لیپید که دکتر عزیزی در شهیدبهشتی انجام داده است یکی از مهمترین مطالعات در این راستا است.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، تحقیقات علوم پایه را بسیار مهم و برقراری ارتباط بین علوم پایه و بالینی را ضروری برشمرد و بر تربیت نسلی از محققان ماهر در علم و پژوهش و انجام پژوهشهای کاربردی مورد نیاز جامعه و نظام سلامت تاکید کرد.

وی با اشاره به ضرورت سرمایه گذاری دولت در حوزه تولید علم و فناوری برای دستیابی به پیشرفت و توسعه افزود: تمام جوامعی که در علم و فناوری پیشرفت داشته اند به دلیل سرمایه گذاری دولتهای آنان در موضوع تولید علم بوده است.

ملک زاده افزود: برای بسیاری از تحقیقات بخصوص در حوزه علوم پایه دولت باید سرمایه گذاری کند؛ متاسفانه از سالیان گذشته تاکنون سرمایه گذاری مناسبی در این خصوص در کشور ما صورت نگرفته و هم اکنون حدود ۰.۳ درصد از سهم بودجه ناخالص ملی به حوزه پژوهش تخصیص یافته که بسیار ناچیز است.

وی تخصیص سرمایه های مشارکتی به شرکت های دانش بنیان را سبب تسهیل فرایند چرخه ایده تا محصول برشمرد و از روشهای تامین مالی در توسعه فناوری به استفاده از سرمایه های شخصی، دوستان و خانواده، گرنتهای دولتی، بنیادهای متمرکز در هر بخش فناوری ، صنعت سرمایه گذاری خطر پذیر و… اشاره کرد.

به گزارش مهر، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به وضعیت اقتصادی ایران؛ مهمترین کار را سرمایه گذاری خطرپذیر و وضعیت ایران در خاورمیانه را در این بخش بسیار پایین ذکر کرد و افزود: برای حرکت در این راستا باید همگام با تولیدات علمی، نظام مالی ما و سایر زیرساختها نیز رشد کند.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل