نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

بسترسازی لازم برای تعامل صنعت و دانشگاه صورت می گیرد

فرهاد گلستانی فرد روز دوشنبه در سومین همایش ملی تعامل صنعت و دانشگاه افزود: سالانه 30 هزار مقاله علمی و بین المللی در کشور منتشر می شود که این آمار و ظرفیت بالایی است.
وی اظهار کرد: وجود بیش از 4.5 میلیون دانشجو در کشور ظرفیت عظیمی است که باید به تولید ثروت منجر شود.
وی با بیان اینکه بیش از 2 هزار شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد، گفت: سالانه 200 هزار پایان نامه تحصیلی در مقطع دکتر و کارشناسی ارشد نوشته می شود که اگر تنها 10 درصد این مقالات مربوط به بخش صنعت باشد به طور قطع کارآمدی بالایی برای کشور به همراه دارد.
وی با تاکید بر اینکه عمدتا صنایع موجود در کشور سنتی و وارداتی است که این نوع صنایع ارزش افزوده کم تری را نسبت به صنایع کشور به همراه دارد، اظهارداشت: صادرات ناپایدار و وابستگی شدید به خارج از کشور از جمله مشکلات موجود در بخش صنعت کشور به شمار می آید.
گلستانی فرد با اشاره به اینکه اغلب صنایع موجود در کشور حجیم و آلاینده هستند، افزود: در حالی که 130 کارخانه تولید کاشی در کشور وجود دارد، حتی یک متر مربع صادرات در این بخش به کشورهای اروپایی صورت نمی گیرد.
رئیس دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه ماهیت صنعت کشور به بازنگری نیاز دارد، افزود: متاسفانه 85 درصد صنعت و اقتصاد کشور دولتی است، اگر این بخش عظیم صنعت خصوصی بود مشکلات موجود را شاهد نبودیم.
وی با اشاره به سهم نیم درصدی پژوهش از تولید ناخالص ملی کشور، بیان کرد: بنا بود این آمار با توجه به فرموده های رهبر معظم انقلاب در این بخش بین 1 تا 2 درصد برسد که تا کنون محقق نشده است.
وی با اشاره به اینکه افزایش توان مالی، بهبود ساختار پژوهشی و حمایت از صنایع نوین از جمله راهکارهای برون رفت از مشکلات موجود است، گفت: کاهش توان مالی دانشگاه ها از دیگر مشکلات موجود در کشور است.
رئیس دفتر ارتباط با صنعت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه 90 درصد از پروژه های کارشناسی ارشد دانشجویان کشور برای ایران کاربردی ندارد، اظهار داشت: دانشگاهیان و دانشجویان باید نسبت به رفع بحران های موجود در کشور ورود کنند.
وی با اشاره به اینکه 9 کارگروه صنعت، فناوری نانو، هوافضا، دفاعی، محیط زیست و غیره در معاونت پژوهشی وزارت علوم بر اساس نیازهای بیرون ایجاد شده است، افزود: در وزارت علوم توجه به قانون گذاری در ارتباط صنعت و دانشگاه حائز اهمیت برشمرده شده است.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل