سعید اشتات از موسسه کارولینس کای دانشگاه علوم پزشکی سوئد، یکی از اعضای تیم تحقیقاتی «ساخت داروی ضد سرطان، مهار کننده آنزیم MTH۱» در گفتگو با مهر، گفت: این یک طرح بزرگ و بین المللی است که در سوئد توسط تیم ۵۰ نفری بر در حال انجام است.
وی افزود: فاز اولیه و پژوهشی این طرح که به مدت ۵ سال طول کشید تکمیل شده و در مجله نیچر ۲۰۱۴ به چاپ رسیده است.
اشتات با بیان اینکه ساخت این دارو موجب جلب توجه مجامع علمی دنیا و سوئد شده است، گفت: اکنون این دارو در مرحله تست های قبل از بالین است و اولین تست های بالینی آن، سال آینده در انگلستان انجام می شود.
وی با بیان اینکه این دارو مهارکننده آنزیم «MTH۱» است و باعث پاک سازی سلول های سرطانی در بدن بیمار می شود، گفت: از تحقیقات نتیجه گرفتیم که با مهار کردن یک آنزیم توسط سلول های شیمیایی مهار کننده « MTH۱» می توانیم به صورت اختصاصی سلول های سرطانی را از بین ببریم، در صورتیکه هیچ تاثیر چشمگیری در سلول های عادی نگذارند.
به گفته وی، این دارو عوارض جانبی کمی خواهد داشت ولی تاثیر بسیار زیادی روی رشد تومور می گذارد.
اشتات با اشاره به اینکه داروی ضد سرطان بر روی چه نوع سرطان هایی تاثیرگذار است، خاطر نشان کرد: این دارو در مدل های حیوانی سرطان های پوست، خون و روده بزرگ خیلی خوب تاثیر گذاشته است ولی نمی توان جواب قطعی تاثیر این دارو را در تست های حیوانی گرفت.
وی ادامه داد: باید در تست های بالینی مشخص شود که این دارو برای چه سرطان هایی مناسب است که هنوز آزمایش های بالینی را آغاز نکرده ایم. همچنین در آزمایش های بالینی مشخص می شود که این دارو در چه مرحله ای از سرطان باید برای بیمار تجویز شود.
به گزارش مهر، سعید اشتات، محقق ایرانی مقیم خارج از کشور در اختتامیه شانزدهمین نمایشگاه پژوهش، فناوری و فن بازار از سوی دفتر مقام معظم رهبری مورد تقدیر قرار گرفت.