پژوهشگران دانشگاه دوک Duke University در مطالعات جدید خود به بررسی الگو های خواب و تکامل موجودات پرداخته و دریافتند که انسان به گونه ای تکامل پیدا کرده است که قادر به داشتن الگوهای خواب مناسبی باشد . در این مطالعات ، دانشمندان به بررسی و مطالعه عادات خواب صدها پستاندار مختلف از جمله بیست و یک نوع از پستانداران نخستین پایه یا primates پرداختند .
داشتن خواب شبانه مناسب و استراحت کافی به اجداد انسان ها این امکان را داد که مهارت های بیشتری را برای آموختن کسب کرده و از ساعات بیداری خود در طول روز نهایت استفاده را ببرند .
مطالعات دانشمندان نشان می دهد که انسان های مدرن به طور میانگین ، هفت ساعت از شب را در خواب هستند که بیست و پنج درصد از این مدت زمان را در مرحله خواب عمیق به سر می برند که به آن مرحله حرکت سریع چشمی در خواب یا REM گفته می شود . این موضوع در حالی است که بررسی های انجام شده توسط دانشمندان حاکی از این موضوع است که سایر پستانداران مورد مطالع قرار گرفته از راسته نخستینیان ، در طول شبانه روز به 14 تا 17 ساعت خواب نیاز دارند که در این میان میزان خواب عمیق با حرکت سریع چشمی در برخی از آن ها مانند میومون های پوزه دارد لمور lemurs ، میمون های سبز آفریقائی و میمون های پوزه دراز هندی mongoose ، تنها پنج درصد از طول خوابشان را به خود اختصاص می دهد .
در همین زمینه دیوید سامسون David Samson پژوهشگر انسان شناس و از اعضای این تیم تحقیقاتی اعلام کرد : " انسان ها از این نظر بسیار ویژه هستند ، آن ها خوابی کوتاه تر ولی با کیفیتی بسیار بالاتر نسبت به سایر پستانداران دارند . "
دیوید سامسون و همکار وی چارلی نون Charlie Nunn در این رابطه این نظریه را مطرح کرده اند که این نوع از خوابیدن در بین اجداد انسان ها و از زمانی آغاز شد که آن ها قادر به خوابیدن بر روی زمین و در مجاورت گرمای آتش و در منطقه ای محافظت شده در بین گروه های انسانی شدند .
مطالعات دانشمندان همچنین نشان می دهد که داشتن خواب شبانه مناسب و استراحت کافی به اجداد انسان ها این امکان را داد که مهارت های بیشتری را برای آموختن کسب کرده و از ساعات بیداری خود در طول روز نهایت استفاده را ببرند .
No tags for this post.