خوابیدن، عامل هوش انسانی

بر اساس تحقیقی که به تازگی توسط محققان دانشگاه دوک (Duke) در زمینه تکامل بشر به انجام رسیده است، یکی از دلایلی که انسان به نسبت سایر پستانداران با سرعت بیشتری تکامل یافته است الگوهای پیچیده خواب آن است. این محققان بر این باور هستند که الگوی خواب هفت ساعته انسان حاصل یک انحراف است. برای مثال، شامپانزه ها در طول شبانه روز 11 ساعت و نیم را به استراحت می پردازند اما تعداد ساعات کمتر خواب ما موجب شده تا خواب بشر عمیق تر بشود. به نظر می رسد که تعداد ساعت های خواب انسان ها نسبت به سایر موجودات کمتر است و همین امر موجب شده تا مدت زمان خواب ما نسبت به سایر موجودات ارزشمند تر باشد

انسان ها به جای صرف وقت و انرژی برای پیدا کردن شاخه ای محکم برای خواب، بر روی زمین می خوابند و همین امر موجب خوابی کوتاه تر اما با کیفیت تر شده است.

این تحقیق به این نکته اشاره می کند که یکی از دلایل این امر این است که انسان ها در فرایند تکامل زندگی در بالای درختان را ترک کرده و بر روی زمین ساکن شدند. به این ترتیب بشر می توانست در طی ساعات استراحت خود بدون نگرانی از سقوط از درخت به خواب عمیق برود.

انسان ها به جای صرف وقت و انرژی برای پیدا کردن شاخه ای محکم برای خواب، بر روی زمین می خوابند و همین امر موجب خوابی کوتاه تر اما با کیفیت تر شده است. این امر وقت آزاد بشر را به نسبت سایر موجودات بیشتر کرده است که احتمالا همین اوقات برای فعالیت در زمینه هایی استفاده شده است که موجب توسعه ذهن بشر می شوند. بنابر گزارش ها، این مطالعه سوالات کلیدی زیادی در مورد گذشته و آینده بشریت را به دنبال داشته است.

منبع

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا