نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

145 میلیارد تومان هزینه واردات داروی سرطان سینه در سال 93

 دکتر محمود جدی تهرانی افزود: داروهای با تکنولوژی بالا (High tech ) اکثرا در حوزه رشته علوم پایه قرار دارند که از مهم ترین آنها می توان به داروهای آنتی بادی های 'منوکلونال' اشاره کرد که این داروها از گروه پروتئین های نوترکیب بوده و در درمان بسیاری از بیماری های مزمن که مهم ترین آنها سرطان است، موثرهستند.

وی با اشاره به اینکه داروی 'هرسپتین' (تراستوزوماب) از آنتی بادی های منوکلونال درمانی به شمار می رود، اظهارکرد: قیمت هر ویال 440 میلی گرمی آن برای یک نوبت تزریق به بیماران مبتلا به سرطان سینه حدود 6میلیون تومان ارزش دارد که به صورت تک نسخه ای به بیماران عرضه می شود.
جدی تهرانی اضافه کرد:با توجه به اینکه هر بیمار مبتلا به سرطان سینه برای درمان خود براساس تشخیص پزشک، نیازمند 10 تا 30 تزریق است، کل فرایند درمان بین 60 تا 180 میلیون تومان هزینه بر است.
وی توضیح داد: ابداع این دارو که جزو آنتی بادی های 'منوکلونال' است از یک پژوهش دانشجویی در خارج از کشور آغاز شد که با سرمایه گذاری لازم، امروزه تبدیل به یکی از اساسی ترین داروها برای درمان بیماران مبتلا به سرطان سینه شناخته می شود. از همین رو رشته های علوم پایه پزشکی و دانش بنیان نیازمند توجه و حمایت خاصی از سوی محققان، سیاست گذاران و سرمایه گذاران این حوزه است که اولین همایش علوم پایه پزشکی و تولید دانش بنیان با هدف توجه به این رشته برگزار می شود.
دبیر علمی اولین کنگره علوم پایه پزشکی و تولید دانش بنیان یاد آور شد: در سال 1393 حدود 700 میلیارد تومان ارز بابت خرید داروهای ضد سرطان از کشور خارج که 450 میلیارد تومان آن تنها برای داروهای با منشا آنتی بادی های 'منوکلونال' هزینه شده است.
وی ادامه داد:هدف از برگزاری اولین کنگره علوم پایه پزشکی و تولید دانش بنیان، تاکید بر نقش علوم پایه برای دانشجویان در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری است تا بتوانند با هدف بهره گیری مناسب، آینده کاری روشنی را برای خود ترسیم کرده و از هم اکنون بتوانند در این زمینه برنامه ریزی کنند و به سمت تاسیس شرکت های دانش بنیان گام بردارند. همچنین در نظر است، استادان دانشگاه ترغیب شده تا بیشتر به سمت کاربردی کردن رشته های علوم پایه پزشکی گام بردارند.
وی از شرکت های نوپا به عنوان سومین گروه هدف این کنگره نام برد. شرکت هایی که یا دانش بنیان شده اند یا اینکه در حال حاضر به شکل هسته به فعالیت مشغولند و قصد دارند به شرکت های دانش بنیان تبدیل شوند که این همایش فرصتی را در اختیار آنان قرار می دهد تا بتوانند با چگونگی تاسیس این شرکت ها آشنا شوند.
هشتمین کنگره بین المللی آزمایشگاه و بالین همزمان با اولین کنگره ملی علوم پایه پزشکی و تولید دانش بنیان در روزهای 17 تا 19 بهمن ماه امسال در مرکز همایش های رازی تهران برگزار می شود.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل