نماد سایت خبرگزاری سیناپرس

ایران به جمع سه کشور صاحب دانش ساخت دستگاه هات تپ پیوست

 ولی‌الله دینی، مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان‌شرقی با بیان این که از این دستگاه در هفته پژوهش رونمایی شده است، اظهار کرد: اگر چنین دستگاهی در استان دیگری ساخته می‌شد، بازتاب گسترده‌ای داشت؛ ولی ما در سکوت از این دستگاه که برای اولین بار در کشور ساخته شده است، رونمایی کرده‌ایم.

وی با بیان اینکه تنها ارتباط بین صنعت و دانشگاه کافی نیست و این دو باید با یکدیگر شریک هم باشند، افزود: ارتباط صنعت و دانشگاه در کشور ما پویا نیست، به عنوان نمونه در مراسم رونمایی از دستگاه HOT TAP هیچ کدام از رؤسای دانشگاه‌های استان حضور نداشتند و این نشان از نبود ارتباط میان صنعت و دانشگاه است.

وی با بیان اینکه شرکت گاز استان در کشور به عنوان قطب ساخت تجهیزات انتقال گاز شناخته می‌شود، عنوان کرد: ایران به عنوان نخستین تولیدکننده و مصرف کننده گاز طبیعی در جهان شناخته می‌شود و از این رو ضروری است هم تجهیزات توزیع گاز را نیز خودمان بسازیم و هم در این زمینه دانشگاه نیز وارد عرصه شود.

دینی خاطرنشان کرد: ساخت دستگاه هات تپ علاوه بر رفع نواقص، برای کشور ارزآوری نیز دارد.مدیرعامل شرکت گاز آذربایجان‌شرقی با اشاره به اینکه لازمه تحقق اقتصاد دانش‌بنیان اتکا و حمایت از دانش بومی است، خاطرنشان کرد: به عنوان عضو کوچکی از وزارت نفت، وظیفه داریم در راستای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان تلاش کنیم.

وی تأکید کرد: با بسته شدن پرونده PMD و اجرای برجام، فضا برای پیشرفت در حوزه دانش و فناوری بازتر می‌شود.جعفر محسنی، معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی آذربایجان‌شرقی نیز در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در گذشته برای اینکه شرکت گاز از خطوط انتقال گاز انشعاب گیری کند، باید دریچه‌های بالایی خطوط انتقال را قطع می‌کرد که این دریچه‌ها با محل انشعاب، کیلومترها فاصله داشت و همچنین ضروری بود گاز داخل خطوط خالی می‌شد که این موضوع نیز مشکلات زیست محیطی داشت که با طراحی و ساخت دستگاه HOT TAP توسط پژوهشگران جهاددانشگاهی استان انشعاب‌گیری در سایزهای 4 تا 12 اینچ به راحتی و بدون مشکل انجام می‌‍شود.

 

وی با بیان اینکه فقط کشورهای آمریکا، اسپانیا و انگلیس این فناوری را در اختیار دارند، افزود: ایران چهارمین کشوری است که از این تکنولوژی بهره‌مند می‌شود.وی خاطرنشان کرد: حرکت در مرزهای دانش و فناوری رسالت اصلی جهاد دانشگاهی است که مرکز مدیریت تخصصی انرژی‌های تجدیدپذیر جهاد دانشگاهی با کمک پژوهشگرانش توانست این تکنولوژی را در ایران بومی‌سازی کند.

محسنی با اعلام اینکه قیمت مشابه خارجی این دستگاه 700 میلیون تومان است، اعلام کرد: این دستگاه با اعتبار 190 میلیون تومان و در مدت 12 ماه ساخته شده است و هزینه آن را شرکت گاز استان تأمین کرده است.

معاون پژوهشی جهاد دانشگاهی آذربایجان‌شرقی در رابطه با وجه تمایز HOT TAP داخلی با نمونه خارجی، گفت: برش‌های این دستگاه بر خلاف نمونه خارجی، بر اساس واحد متر است که این موضوع مزیت به شمار می‌رود. امیدواریم در آینده نزدیک شاهد صادرات این دستگاه به دیگر کشورها باشیم.

No tags for this post.
خروج از نسخه موبایل