نقش پروتئین مصرفی بر کیفیت گوشت جوجه

در تحقیقات جدید و بومی دانشمندان ایرانی، تاثیر سطوح مختلف كراتین منوهیدرات و پروتئین جیره بر عملكرد و كیفیت گوشت در جوجه های گوشتی با استفاده از 320 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 در یك آزمایش فاكتوریل 4×2 با دو سطح پروتئین (توصیه كاتالوگ سویه راس 308 و 10 درصد بیشتر از آن) و چهار سطح كراتین منوهیدرات (صفر، 1/ 0، 3 /0 و 5/ 0 درصد جیره) در قالب طرح كاملاً تصادفی با 4 تكرار و 10 قطعه جوجه (به نسبت مساوی از هر دو جنس) در هر تكرار بررسی شد.

با افزودن 3 /0 درصد كراتین منوهیدرات به جیره های با سطح پروتئین توصیه شده یا 10 درصد بیشتر، عملكرد و كیفیت گوشت جوجه های گوشتی بهبود می یابد

در راستای انجام این پژوهش، صفات مربوط به عملكرد در پایان دوره های پرورشی شامل آغازین (10- 0 روزگی)، رشد (24-11 روزگی) و پایانی (42- 25 روزگی) اندازه گیری شد. در پایان دوره آزمایش پس از كشتار، فراسنجه های كیفی گوشت نظیر تغییرات pH، پایداری در برابر اكسیداسیون و ظرفیت نگهداری آب در گوشت سینه و ران اندازه گیری شد.

نتایج نشان داد كه دركل دوره پرورش (42- 0 روزگی) مصرف بیشتر جیره های حاوی پروتئین بالاتر موجب افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی بهتری شدند. هم چنین جوجه هایی كه جیره های حاوی 3/ 0 و 5/ 0 درصد كراتین منوهیدرات را دریافت كردند، افزایش وزن بیشتر و ضریب تبدیل غذایی بهتری داشتند. سطوح بالای پروتئین و كراتین منوهیدرات جیره، ظرفیت نگهداری آب گوشت سینه و ران را افزایش داد.

میزان پ هاش گوشت و غلظت مالون دی آلدئید در گوشت سینه تحت تاثیر سطوح پروتئین و كراتین منوهیدرات جیره قرار نگرفت. بر اساس نتایج این آزمایش، با افزودن 3 /0 درصد كراتین منوهیدرات به جیره های با سطح پروتئین توصیه شده یا 10 درصد بیشتر، عملكرد و كیفیت گوشت جوجه های گوشتی بهبود می یابد.

منبع: ارسلان نباتی، سید داود شریفی، شكوفه غضنفری، 1394. تاثیر سطوح مختلف كراتین منوهیدرات و مقدار پروتئین جیره بر عملكرد و كیفیت گوشت جوجه های گوشتی، مجله علوم دامی ایران، سال چهل و ششم، شماره 2.

لینک منبع

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا