گروهی از کارشناسان دانشگاه کارنگی ملون آمریکا که تاثیرات هر کالری از خوراکیهای مختلف را به لحاظ هزینه انرژی، مصرف آب و انتشار گازهای گلخانهای بررسی کردند، دریافتند که مصرف کاهو نسبت به مصرف گوشت بیش از سه برابر در انتشار گازهای گلخانهای نقش دارد.
این مطالعه به دنبال آن انجام شد که در سالهای اخیر از مردم دنیا درخواست شده برای کنترل تغییرات اقلیمی مصرف گوشت را کنار بگذارند. با این حال محققان مخالفتی با این یافتهها ندارند که افراد نباید میزان زیادی گوشت مصرف کنند یا اینکه دامها به انتشار میزان بیشتری از گازهای گلخانهای کمک میکنند.
در بررسی جدید محققان آمریکایی دریافتند که مصرف صرف خوراکیهای سالم تر بنا به پیشنهاد دپارتمان کشاورزی این کشور، تاثیر منفی انسانها بر محیط زیست را افزایش داده است. همچنین این محققان بررسی کردند که کشت، فرآوری و انتقال مواد خوراکی، فروش و ذخیره آن چه تاثیراتی بر محیط زیست دارند.
«پاول فیشبک» یکی از نویسندگان این مطالعه گفت: تولید مقادیر بیشتری از سبزیجات معمول و متداول به ازای هر کالری، منابع بیشتر از آنچه تصور میشود، نیاز دارد.
همچنین «آنتونی فروگات» که در حال انجام پروژهای روی رابطه بین مصرف گوشت و انتشار گازهای گلخانهای است، اظهار کرد: صحیح است که کاهو به میزان آب و انرژی بیشتری نیاز دارد اما نتایج این مقایسهها اغلب متفاوت است چون بستگی به آن دارد که چگونه این خوراکیها و موادغذایی پرورش یافته و تولید میشوند.
به گفته متخصصان، کاهش میزان کالری مصرف شده بدون تغییر در نسبت استفاده روزانه از گوشت و سایر موادغذایی، میزان انتشار گازهای گلخانهای و مصرف انرژی و آب را حدود 9 درصد کاهش میدهد. این در حالیست که با حفظ کالری دریافتی و محدود شدن به مصرف غذاهای سالم، میزان مصرف انرژی، آب و تولید گازهای گلخانهای را به ترتیب 43، 16 و 11 درصد افزایش میدهد.
به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه ایندیپندنت، «میشل تام» یکی دیگر از محققان این مطالعه گفت: رابطه بین رژیم غذایی و محیط زیست پیچیده است. در واقع آنچه برای سلامت انسان مفید است برای محیط زیست بهترین گزینه نیست و لازم از مطالعات بیشتر و دقیق تری در این زمینه صورت گیرد.
No tags for this post.