همکاری محیط زیستی ایران و فنلاند گسترش می یابد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست،ابتکار در این دیدار گفت: یکی از زمینه های علاقمندی ما برای گسترش همکاری های دوجانبه، مباحث مربوط به سنجش و پایش کیفیت هوا، آب و خاک است که در حال حاضر اقدامات بسیاری از جمله نصب دوربین های پایش آنلاین و ایجاد و ارتقاء ایستگاه های سنجش آلودگی هوا برای ارتقاء عملکرد در این حوزه ها انجام دادیم.
وی با اشاره به برخی چالش های محیط زیستی ایران، اظهار کرد: به رغم این چالش ها ایران از پتانسیل عظیم جمعیت جوان، مسئولیت پذیر و خلاق برخوردار است که همین امر منجر به برگزاری نخستین استارت آپ ویکند سبز طی هفته های گذشته شد.
معاون رئیس جمهوری با مرور سابقه استارت آپ ویکندها در دنیا به عنوان رویدادهای آموزشی – تجربی، گفت: در این رویدادها محققان علمی، دانشگاهی و جوانان طی فرآیندی جمعی و گروهی با ارائه ایده های نو، راه حل های جدید و مهمی برای رفع چالش های مختلف ارائه می دهند. 
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: استارت آپ ویکند سبز می تواند مقدمه ای برای ایجاد مشاغل سبز و ایجاد و به کارگیری فناوری های جدید به منظور برداشتن گامی مثبت جهت رسیدن به اهداف توسعه پایدار باشد.
وی ضمن اشاره به روند شکل گیری صندوق ملی محیط زیست در ایران، گفت: فعالیت صندوق ملی محیط زیست می تواند شتاب دهنده رشد فناوری های سبز و حمایت از نوآوری های این حوزه از طریق تجاری سازی آن ها در کشور باشد.
معاون رئیس جمهوری اشاره ای هم به بهره گیری از فناوری GIS در محیط های طبیعی ایران داشت و اظهار کرد: ایران علاقمند است تا در زمینه محیط زیست همکاری ها و تعاملات بین المللی خود را افزایش دهد.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ابراز امیدواری کرد که با نهایی شدن متن تفاهم نامه محیط زیستی میان ایران و فنلاند پیش از شروع به کار پانزدهمین نمایشگاه بین المللی محیط زیست، همزمان با آغاز به کار این نمایشگاه، تفاهم نامه میان دو کشور نیز به امضاء برسد.
وی ضمن دعوت از متخصصان خصوصی و دولتی و شرکت های زیست محیطی کشور فنلاند برای شرکت در نمایشگاه بین المللی محیط زیست که زمستان سال جاری در تهران برگزار می شود، تصریح کرد: بدون شک این حضور زمینه مناسبی برای گسترش همکاری زیست محیطی دو کشور خواهد بود.

*** اعلام آمادگی فنلاند برای گسترش همکاری های محیط زیستی با ایران
بنابراین گزارش، لنیتا تویواکا وزیر توسعه و تجارت خارجی فنلاند با ابراز خرسندی از اقدامات محیط زیستی سازمان محیط زیست ایران گفت: این اقدامات منجر به ترغیب فنلاند برای گسترش همکاری های محیط زیستی با ایران می شود.
تویواکا ضمن اشاره به تجربیات و دانش فنلاند در زمینه فن آوری های نوین به ویژه در حوزه محیط زیست، گفت: متدولوژی شرکت های فنلاندی بر پایه فناوری های دوستدار محیط زیست است و ما آمادگی کامل داریم این دانش و تجربیات را در اختیار ایران نیز قرار دهیم.
وزیر فنلاند ضمن استقبال از دعوت ابتکار برای حضور در نمایشگاه بین المللی محیط زیست، ابراز امیدواری کرد: حضور فنلاند در نمایشگاه منجر به تحکیم و تقویت دوجانبه ایران و فنلاند شود.
لیور یکی از اعضای هیات فنلاندی نیز با یادآوری دیدار و گفت و گوی پیشین خود با ابتکار در هلسینکی، اظهار کرد: فنلاند توانایی دارد تا در زمینه های مختلف محیط زیستی همچون تولید و ذخیره انرژی های پاک، بهره وری انرژی و مدیریت بازیافت زباله با ایران همکاری کند.
وی ضمن اشاره به حرکت جهانی برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای، گفت: فنلاند می تواند راهکارهای چگونگی کاهش انتشار و افزایش بهره وری انرژی همچون کاهش 90 درصدی مصرف بنزین را به ایران منتقل کند تا ایران نیز موفق به کاهش انتشار کربن و گازهای گلخانه ای شود. 
همچنین کمراینن سفیر فنلاند نیز ضمن استقبال از گسترش همکاری های محیط زیستی دو کشور، استارت آپ ویکندها را نقطه آغاز خوبی برای این همکاری ها دانست. 

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا