10 دانشگاه برتر کشورهای عضو بریکس و اقتصاد نوظهور اعلام شد

به گزارش روابط عمومی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی دفتر علم سنجی، براین اساس چین با پنج، آفریقای جنوبی با دو، روسیه، تایوان و برزیل هر کدام با یک دانشگاه در میان 10 دانشگاه برتر بریکس حضور دارند. 
چین با 39 دانشگاه در صدر برترین های بریکس و اقتصادهای نوظهور قرار گرفته است. دو دانشگاه پکن و سینگوآ همانند سال گذشته از کشور چین در رتبه اول و دوم قرار گرفته اند، دانشگاه لومونسو مسکو استیت از روسیه با دو پله صعود نسبت به سال گذشته در رتبه سوم قرار گرفته و دانشگاه کیپ تاون کشور آفریقای جنوبی همانند سال گذشته در رتبه چهارم قرار گرفته است. 
دانشگاه میدل ایست تکنیکال از کشور ترکیه که سال گذشته رتبه سوم را کسب کرده بود، امسال با 61 پله سقوط در رتبه 64 قرار گرفته است.

***قاره آمریکا
براساس رتبه بندی تایمز، کشورهای برزیل با 14، شیلی با شش و مکزیک با دو دانشگاه در این رتبه بندی حضور دارند.

***قاره اروپا 
براساس این گزارش ، روسیه با 15 دانشگاه در این رتبه بندی حضور داشته است. همچنین کشورهای جمهوری چک با هشت، یونان با هفت، مجارستان با شش، لهستان با پنج، رومانی با سه، استونی، اسلوونی و اسلواکی هرکدام با دو، لیتوانی، قبرس و سیبری هرکدام با یک دانشگاه از قاره اروپا در این رتبه بندی حضور دارند.

***قاره آفریقا
کشورهای آفریقای جنوبی با شش، مصر با سه، مراکش و کلمبیا هرکدام با دو، غنا، کنیا و نیجریه هرکدام با یک دانشگاه در این رتبه بندی حضور دارند.
گفتنی است کشور مصر با یک دوره غیبت و غنا، کنیا و نیجریه برای نخستین بار توانسته اند خود را به جمع کشورهای این رتبه بندی برسانند.

***قاره آسیا
بر این اساس، کشور چین در رتبه بندی اخیر، 39 دانشگاه را داراست و کشورهای تایوان، هند، تایلند و مالزی به ترتیب با تعداد 24، 16، هفت و چهار دانشگاه در این رتبه بندی حضور داشته اند.

***منطقه خاورمیانه
ترکیه با 9، پاکستان، امارات عربی متحده و اردن هرکدام با دو دانشگاه، عمان و قطر هر کدام با یک دانشگاه برای نخستین بار در این رتبه بندی حضور دارند.
براساس اعلام تایمز، سهم کشورهای روسیه، جمهوری چک، یونان، شیلی، استونی، رومانی، قطر و قبرس نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
در حالی که سهم کشورهای تایوان، هند، ترکیه، تایلند، مجارستان، لهستان، امارات، کلمبیا، مراکش و پاکستان با کاهش همراه بوده و سهم کشورهای چین، آفریقای جنوبی، برزیل، مکزیک و مالزی تغییری نسبت به سال گذشته بدون تغییر بوده است.
بیش ترین رشد مربوط کشور یونان با 5 واحد بوده است، درحالی که کشور تایوان با 8 واحد کاهش نسبت به سال گذشته بیش ترین کاهش را داشته است.
این رتبه بندی شامل موسسات کشورهایی که توسط FTSE به عنوان اقتصادهای نوظهور دسته بندی شده اند را شامل می شود و کشورهای عضو بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) را نیز در بردارد.
گفتنی است کشورهای پرو، فیلیپین، ساحل عاج، بوتسوانا،کرواسی، مقدونیه، جزیره مالت، موریتانی، سریلانکا، تونس و ویتنام علی رغم حضور در فهرست اقتصادهای نوظهور، نتوانستند در این رتبه بندی جایگاهی داشته باشند.
آموزش ، تحقیقات، چشم انداز بین المللی، درآمد صنعت از شاخص های رتبه بندی دانشگاه های کشور های عضو بریکس و اقتصادهای نوظهور است.

No tags for this post.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا